La Fira d’Orientació Formativa, que organitza l’Ajuntament dins el programa OrientaCerdanyola, serà virtual en aquesta edició
Edició/ 8 de Febrer de 2021

Adreçada a noies i nois a partir de 16 anys i a les seves famílies, la fira permet conèixer les ofertes educatives després de l'ESO

Organitzada pels serveis d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Cerdanyola, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Fira d’Orientació es realitzarà del 9 al 13 de febrer de forma virtual degut a les condicions que imposa la crisis sanitària de la Covid-19.

Cerdanyola, ciutat educadora e integradora, ha volgut mantenir la fira que anualment dedicada a l’orientació formativa per a l’alumnat dels instituts de Cerdanyola i les seves famílies, adaptant-la a la nova realitat amb una programació i uns continguts virtuals.

El programa OrientaCerdanyola, que inclou la fira, està destinat a fer l’acompanyament a la transició entre l’educació obligatòria i la postobligatòria amb l’objectiu de complementar la tasca d'orientació que es fa als centres educatius, posant recursos professionals al seu abast i crear un marc col·lectiu on l’alumnat i les famílies puguin resoldre els seus dubtes.

La Fira estarà activa del 9 al 13 de febrer amb diferents "estands virtuals". L’alumnat i les famílies podran accedir als expositors que vulguin i participar en les activitats que els interessin.

En aquesta edició de la fira hi participen 640 joves dels instituts Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó, Pere Calders, Escaladei i FEDAC-Cerdanyola, el CFT Flor de Maig, el CFA L'Alzina.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha destacat que serveis de l’Ajuntament com Educació, Joventut, Promoció Econòmica o Serveis Socials, en col·laboració amb centres docents i entitats de Cerdanyola i del territori, treballen ajudant a la ciutadania per tal que pugui fer realitat el seu projecte de vida.

El regidor d’Educació i Joventut, David González, ha explicat que la orientació és el procés d’ajuda continua i sistemàtica on interactuen tots els agents educatius del entorn de l’alumnat i que les societats que poden esdevenir millors en el futur són aquelles que inverteixen els recursos educatius en les noves generacions del present.

El programa OrientaCerdanyola està estructurat en 4 fases:

  • FASE 1: Xerrades generals d'orientació als instituts
  • FASE 2: Fira d'Orientació
  • FASE 3: Xerrades específiques a demanda dels instituts
  • FASE 4: Xerrades i orientació individual

Abans d’iniciar el període de preinscripció als ensenyaments postobligatoris es faran dues xerrades que ofereix la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’ajudar en l’orientació formativa del jovent.


Dossier Fira OrientaCedanyola 2021

Comparteix