Inici de sessió d'usuari

La inversió en recerca i desenvolupament tecnològic a Europa
Coopera/ 12 de Agost de 2011

La recerca contribueix a impulsar el creixement econòmic, crear més i millor ocupació i garantir la competitivitat de la UE en l'economia global. La UE incentiva la inversió en recerca i desenvolupament tecnològic (R + D) i la recolza activament en una sèrie de camps.
La UE s'ha fixat per al'any 2020 l'objectiu d'invertir en recerca el 3% del seu Producte Interior Brut (PIB). Aquesta despesa, però, s'ha estancat en una xifra pròxima al 1,84% des de 2005, que contrasta amb la inversió dels Estats Units (més d'un 2,5%) i Japó (3%).
A través del seu Pla d'Acció integrat de 2005, la UE impulsa activament la inversió en recerca i innovació. La Unió també incentiva els negocis mitjançant la formació d'agrupacions (clústers) i xarxes que reforcen la col.laboració i la transferència de coneixements tècnics entre els centres de recerca i les empreses.  
Una de les prioritats de la UE és crear un Espai Europeu de Recerca (EER), zona de recerca sense fronteres en la qual puguin aprofitar millor tots els recursos científics. Malgrat els obstacles nacionals i institucionals que han anat sorgint, el projecte segueix sent prioritari per a la UE. Prova d'això és la consulta pública que va realitzar el 2007 per rellançar-lo.
En aquest enllaç hi ha diversos documents relacionats amb aquests proposits d'avanár en la recerca i la cooperació empresarial
http://ec.europa.eu/youreurope/business/competing-through-innovation/con...
El VII Programa Marc de Recerca i Desenvolupament Tecnològic engloba totes les iniciatives de la UE relacionades amb la recerca. El seu pressupost per al període 2007-2013 ascendeix a uns 50.000 milions d'euros. Dins del programa de cooperació, com a mínim un 15% es destina a les PIME. El programa concedeix ajudes per als projectes amb una dimensió europea, com, per exemple, aquells que compten amb participants de més d'un país de la UE.

TAGS
Comparteix

afegir comentari

Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris