Inici de sessió d'usuari

La preinscripció escolar per l'educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig
Edició/ 11 de Maig de 2020

Es farà de manera telemàtica i només en casos molt excepcionals es podrà fer de forma presencial demanant cita prèvia

Entre el 13 i el 22 de maig s’haurà de dur a terme la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat, del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny i del 10 al 17 de juny en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny.

Com a prevenció davant el coronavirus, es prioritzarà la preinscripció telemàtica i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar  el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. A la web de l’Ajuntament es pot trobar els correus i telèfons dels centres educatius de la ciutat

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins el 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

Pel que fa a la cita prèvia, aquesta serà accessible des dels webs de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació, durant les 24 hores del dia. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats. És per això que els webs dels centres, en un lloc visible, inclouran la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia.

 

Preinscripció presencial amb seguretat

 Per a les famílies que hagin de fer ús de la cita prèvia i la preinscripció presencial, podran obtenir a les webs dels centres la informació necessària per dur el tràmit amb total garantia de salut i seguretat. Així, els centres informaran sobre com es farà l’atenció presencial:

  • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona)
  • Avisar que han de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que el centre prevegi que farà emplenar les sol·licitud en paper, convé recomanar que portin el seu propi bolígraf
  • Recordar la recomanació de portar mascareta i guants
  • No poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

 

Places ofertades d'educació obligatòria 

Per formalitzar la sol·licitud de preinscripció cal especificar per ordre de preferència els centres educatius sol·licitats. El Departament d'Educació ha publicat la informació sobre els centres que participen en la preinscripció: situació geogràfica, codi del centre, adreça, telèfon, ensenyaments i grups i, si és el cas, l'adscripció a altres centres.

La informació de les places escolars correspon a l'oferta inicial del dia 8 de maig de 2020.

Comparteix