Inici de sessió d'usuari

La startup catalana Dermavision Solutions utilitza la intel·ligència artificial per identificar lesions a la pell sospitoses de ser cancerígenes
Edició/ 10 de Setembre de 2020

La startup catalana Dermavision Solutions ha creat una cabina capaç de detectar lesions a la pell sospitoses de ser melanomes en només cinc minuts. El dispositiu fa fotografies i, per mitjà d'intel·ligència artificial, identifica les lesions que poden ser cancerígenes i envia un informe al dermatòleg perquè pugui realitzar un diagnòstic ràpid.

Aquest projecte pioner consisteix en una cabina de la mida d’una persona que fotografia tot el cos del pacient i identifica les lesions que poden ser cancerígenes mitjançant algoritmes d’intel·ligència artificial i sense intervenció humana. El dispositiu elabora automàticament un informe amb les dades recollides i l’envia al dermatòleg perquè pugui realitzar un diagnòstic més ràpid.

Es tracta d’un dispositiu no invasiu que, després de fotografiar tot el cos del pacient, processa les imatges a través de la intel·ligència artificial per poder alertar de canvis en la mida, el color o la forma d’una piga que puguin implicar que es tracta d’una lesió maligna.

La startup catalana, fundada a principis del 2019 i amb seu central a Roses, té per objectiu que el dispositiu s’integri en hospitals i centres mèdics com una eina més de diagnòstic per contribuir a la detecció del càncer de pell, “com si es tractés d’altres eines que es fan servir en altres especialitats com una mamografia o una ressonància magnètica” de manera que “s’ofereixi una estandardització i es digitalitzi tota la informació del pacient”.

Dermavision Solutions ha rebut un ajut directe de 75.000 euros d’ACCIÓ a través de la línia Startup Capital, destinada a startups tecnològiques en fase inicial.

Font:

https://www.accio.gencat.cat/ca/accio/premsa-comunicacio/cercador-premsa-actualitat/article/20200609-Dermavision

Comparteix