Inici de sessió d'usuari

La UAB acollirà un torneig de la LEGO League
Edició/ 9 de Febrer de 2016

L'Escola d'Enginyeria organitza, el proper 13 de febrer, un dels tornejos classificatoris LEGO League, on estudiants de secundària participaran amb els seus robots LEGO.

Es tracta d'un torneig internacional amb l'objectiu de despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia. Els pilars del programa són els valors que emfatitzen l’aprenentatge dels altres companys, la cooperació i la contribució a la societat. El repte d’enguany és en relació al fascinant món del medi ambient i de la gestió de residus. El torneig a la UAB compta amb el patrocini de l’Agència de Residus de Catalunya.

El torneig FIRST LEGO League (FLL) enfrontarà fins a 16 equips d'entre 3 i 10 estudiants  de 10 a 16 anys, que hauran de resoldre diferents desafiaments amb els seus robots LEGO. La jornada se celebrarà a l’Escola d’Enginyeria de la UAB al llarg de tot el matí del dissabte 13 de febrer.

Els participants en el torneig dissenyaran, construiran i programaran robots utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. La intenció és que els joves investiguin i resolguin desafiaments científics actuals, apliquin conceptes matemàtics i científics en la vida real, desenvolupin habilitats i competències com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació, participin i es diverteixin en el torneig.

El 1989 Dean Kamen, inventor i emprenedor, va fundar FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), una fundació sense ànim de lucre amb la missió d'inspirar als joves l'interès per la ciència i la tecnologia a través de programes innovadors. El 1998 FIRST i LEGO Group van unir les seves forces per crear la FIRST LEGO League. Des de 2006 la Lliga LEGO està organitzada a Espanya per la Fundació Scientia, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques a través dels valors de la innovació, la creativitat, el treball en equip i la resolució de problemes.

L'activitat de la UAB està organitzada per l'Escola d'Enginyeria, amb el patrocini de l'Agència de Residus de Catalunya. Els Premis al Guanyador dels Tornejos Classificatoris FLL donaran accés a la Gran Final FLL Espanya que se celebrarà els dies 12 i 13 de març de 2016 a Girona.

Font: web UAB

 

Comparteix