Inici de sessió d'usuari

La UAB acull un congrés sobre innovació docent universitària
Edició/ 5 de Juliol de 2016

La UAB acollirà, del 5 al 7 de juliol, la novena edició del Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI). Les diferents sessions tractaran temes com les dobles titulacions, els programes de grau obert, l'ús de les TIC a la formació universitària, la formació dual, etc.

Del 5 al 7 de juliol, l'Associació Catalana d'Universitats Públiques i les vuit universitats que en formen part (UAB, UB, UPC, UPF, UdG, UdL, URV i UOC) organitzen el IXè Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI) a l'Hotel Campus de la UAB. Aquesta edició porta per títol "Impactes de la innovació en la docència i l'aprenentatge". La inauguració tindrà lloc el dia 5, a les 12,30 h, i hi intervindran Josep Pallarés, director genereal d'Universitats de la Generalitat; Josep Ros, vicerector de Programació Acadèmica i de Qualiat de la UAB; Jaume Casals, vicepresident de l'ACUP; i Begoña Gros, coordinadora del comitè organitzatiu del CIDUI.

Les activitats del congrés giraran entorn de quatre àmbits temàtics relacionats amb l'educació superior: anàlisi de l'impacte en la docència i l'aprenentatge universitari, nous escenaris formatius, desenvolupament professional i metodologies innovadores d'ensenyament i aprenentatge. Al llarg de les diferents sessions, seran tractats temes com ara les dobles titulacions, els programes de grau obert, l'ús de les TIC a la formació universitària, la formació dual (empresa-universitat), etc.

Xerrades de F. Dochy i M. Sharples

A més, hi haurà dues conferència plenàries. El dia 5, tot just després de l'acte de benvinguda, Filip Dochy, professor de la Universitat de Lovaina (Bèlgica) i expresident de l'European Association of Research on Learning and Instruction, oferirà la xerrada "High impact Learning and 'a shared vision' in Higher Education: How do we really create impact on our learners?". I, el dia 6, a les 15 h, Mike Sharples, professor de l'Institute of Educational Technology de The Open University (Regne Unit), pronunciarà la ponència "Innovating Pedagogy: Transforming teaching, learning and assessment in Higher Education".

D'altra banda, el dia 7, a les 12 h, tindrà lloc la taula rodona "La formación del profesorado como factor de su desarrollo profesional y de mejora de la calidad de la docencia: evaluación y análisis institucional de su impacto", en què s'analitzarà el model de formació actual del professorat i els criteris i  indicadors per a la seva acreditació. Després de la taula rodona, el congrés acabarà amb el lliurament dels premis AQU-CIDUI i les intervencions de Josep Joan Moreso, president de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), i Francesc Roca, vicerector de Política Acadèmica i Docència de la UdG.

Innovacions des de l'any 2000

Des de la primera edició de l'any 2000, el CIDUI ha estat organitzat cada dos anys tot aplegant un gran nombre de professors i altres professionals de l'educació. El context actual convida a reflexionar sobre les innovacions i les recerques que han estat realitzades al llarg de la trajectòria del congrés -que abasta el procés d'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior- i conèixer l’impacte que han tingut a l'àmbit universitari.

Font: web UAB

Comparteix