Inici de sessió d'usuari

La UAB ocupa la posició 190 en el rànquing QS
Edició/ 16 de Setembre de 2015

La UAB es consolida entre les 200 millors universitats de tot el món, segons el rànquing internacional QS fet públic avui. La universitat ocupa la posició 190 tot i els canvis que QS ha aplicat enguany per valorar les universitats, que redueixen el pes de la recerca col·laborativa i de les publicacions de l'àmbit de la Biomedicina.

La dotzena edició del rànquing internacional QS situa la UAB en la posició 190 de les més de 800 institucions analitzades a escala mundial, i en tercera posició respecte les universitats espanyoles, al darrera de la UB (166) i de la UAM (186).

Per àmbits del coneixement, destaca la posició 23 en Veterinària, la primera universitat de tot l’Estat en aquest àmbit, i la posició 103 en l’àrea de les Ciències Socials. El rànquing també destaca la posició 114 mundial de la UAB en reputació acadèmica i la posició 289 en nombre de citacions per investigador. 
 
En l’edició d’enguany, QS ha introduït canvis importants en la metodologia per avaluar les universitats. Per tal d’equilibrar el pes de la recerca en Ciències de la Vida i Biomedicina, amb un nombre molt elevat de citacions, amb la recerca en àmbits com les Ciències Socials i les Humanitats, on el nombre de citacions dels articles de recerca no és comparable, la nova metodologia introdueix un factor normalitzador dels diferents àmbits del coneixement que redueix el pes de les publicacions en Biociències. A més, el rànquing ha exclòs, per primer cop, els articles amb més de 10 institucions afiliades, com sol ser el cas de les grans recerques col·laboratives en Física d’Altes Energies, en Genètica o en Medicina.
 
El Massachusetts Institute of Technology (EUA) i la Universitat de Harvard (EUA) encapçalen el rànquing, amb les universitats de Cambridge (Regne Unit) i Stanford (EUA) empatades en tercera posició.
 
El rànquing QS es basa en quatre pilars, la investigació, la docència, l'empleabilitat i la internacionalització, així com en sis indicadors: la reputació acadèmica, la reputació entre les empreses, la ràtio d'estudiants per facultat, les citacions, la internacionalització de les facultats i la ràtio d'estudiants internacionals.
 
Els resultats del rànquing es publiquen al web www.topuniversities.com.

Per obtenir més informació, cliqueu l'enllaç.

 

Comparteix