Inici de sessió d'usuari

L'accés a Internet des del mòbil guanya a l'accés fixe
Oriol/ 21 de Març de 2012

En 2011 s'ha produït un canvi important: el ràtio línies per habitant de la banda ampla mòbil ha superat al ràtio de la banda ampla fixa en l'estat espanyol. Amb més de 13,96 milions de línies mòbils connectades de forma activa a Internet, el ràtio línies per 100 habitants de la banda ampla mòbil aconsegueix ja les 29,7, per sobre de les 22,9 de la banda ampla a través de tecnologies fixes. Així ho explica l'Informe de la Societat de la Informació en l'estat espanyol de Fundació Telefònica, presentat per José Manuel Soria, ministre d'Indústria, Energia i Turisme.

De manera general, el creixement de la banda ampla fixa s'ha moderat, passant de tenir en els últims anys creixements interanuals entorn del 8,5% a tenir el 6,3% en l'últim any, sent, tal com s'ha comentat, la fibra òptica, la tecnologia d'accés que més ha crescut, mentre que el DSL i el cable mòdem han presentat ascensos moderats del 6,1% i del 5,4% respectivament.

En el cas de la banda ampla mòbil el creixement ha vingut principalment de la mà dels terminals mòbils, ja que durant els últims 6 mesos el nombre de línies vinculades a una tarifa dedicada a l'accés a Internet mòbil des d'aquests terminals s'ha incrementat en un 20,2%.

Fonts diverses i text agafat d'aquest apunt

TAGS
Comparteix