Les vendes d'empreses catalanes a l'exterior van situar-se en els 58.283 milions d'euros l'any passat
Coopera/ 9 de Maig de 2013

Les exportacions catalanes van batre el 2012 el seu rècord absolut i es van situar en els 58.283 milions d'euros, un 5% més que l'any anterior i un 15,4% més que abans de la crisi. Així ho recull l'informe de balanç de la internacionalització de l'economia catalana.

Durant el 2012 va augmentar també el nombre d'empreses catalanes que van decidir vendre fora. En total, 45.937 companyies, un 6,4% més que el 2011. La Unió Europea és la principal destinació, amb França i Alemanya al capdavant, però amb la crisi europea guanyen pes les vendes extracomunitàries, sobretot en països emergents.

Austràlia, Veneçuela, Algèria, la Xina i el Japó són els mercats que l'any passat van despertar més interès. Els sectors exportadors principals van ser la indústria química, l'automobilística i l'alimentària, seguits del sector tèxtil, el metal·lúrgic i el de la maquinària.

El 2012, el 54,3% de les vendes es van fer a l'exterior, mentre que el 45,7% es van fer a la resta de l'Estat. 
Durant l'any passat la Generalitat va donar suport a 5.739 projectes d'internacionalització a través de programes per a la iniciació, l'expansió i la consolidació als mercats estrangers. Una part important d'aquesta tasca s'ha desenvolupat a través dels 34 Centres de Promoció de Negocis d'ACC1Ó, ubicats als principals mercats del món.

Comparteix