L'Estat esgota al juny el seu objectiu anual de dèficit
Edició/ 31 de Juliol de 2013

L'Estat va registrar fins al juny un dèficit de 40.001 milions d'euros en termes de comptabilitat nacional, equivalent al 3,81% del PIB, segons les dades difoses avui pel Ministeri d'Hisenda. El dèficit registrat en el primer semestre és el 8,2% inferior a l'anotat en el mateix període de l'any anterior, en què es va arribar al 4,15% del PIB; no obstant, la dada del 3,81% del PIB esgota en el primer semestre l'objectiu de dèficit previst per a tot l'any per a l'Estat.

En termes de caixa, el dèficit de l'Estat es va situar en 37.349 milions d'euros, xifra superior en un 13,0% a la registrada en el mateix període de l'any anterior. La dada és el resultat d'uns ingressos de 45.572 milions, que han disminuït el 7,1% una vegada descomptada la participació de les administracions territorials en els ingressos de l'Estat, mentre que els pagaments han arribat a la xifra de 82.921 milions d'euros, amb un augment de l'1,0%.

L'elevat nivell de dèficit de l'Estat acumulat fins al juny està fortament condicionat per l'augment en el pagament d'interessos i en les transferències a la Seguretat Social, que, no obstant, presenta superàvit en els seus comptes.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/lestat-esgota-juny-seu-objectiu-anual-deficit-2542416

Imatge: CC by Erprofe 2.0.

TAGS economia
Comparteix