Matgas, participa en un congrés a la Xina
Edició/ 1 de Octubre de 2012

MATGAS, empresa ubicada al Parc de Recerca de la UAB (PRUAB), juntament amb Carburos Metálicos  han participat en el 1r Simposi Internacional de Tecnologies Sostenibles del Carboni, celebrat en el marc del primer Congrés Mundial de Generació d'Energia, amb la ponència convidada de la Dra. Lourdes Vega, directora de R+D de Carburos Metálicos –Grup Air Products- i directora de MATGAS, centre d'excel·lència en CO2 i sostenibilitat.

El simposi, celebrat en Taiyuan (Xina) ha tingut com a eix principal les investigacions i projectes industrials que s'estan desenvolupant per tot el món amb l'objectiu de trobar solucions mediambientalment sostenibles a les diferents fonts d'energia, entre elles captura i aprofitament del CO2, així com biotecnologia mediambiental, fonts de petroli i gas no convencionals i altres fonts d'energia alternatives.

La Dra. Vega va ser convidada pels organitzadors a impartir la ponència titulada “Captura, emmagatzematge i usos del CO2: peça clau en l'escenari de l'energia sostenible”. L'experta internacional va centrar la seva ponència en el treball de recerca que està realitzant Carburos Metàlicos juntament amb MATGAS, per trobar nous usos industrials del CO2, que permetin utilitzar-ho com a font d'energia alternativa i sostenible, o com a recurs en nombroses aplicacions industrials.

En paraules de Lourdes Vega, “la investigació i la innovació són fonamentals en la cerca de solucions sostenibles que permetin oferir a la societat i als nostres col·laboradors una garantia de futur”.

La investigació centrada en el CO2 és un dels eixos principals del treball en R+D de Carburos Metálicos, empresa pertanyent al Grup Air Products, que centra els seus esforços en el desenvolupament de solucions sostenibles que s'adaptin a les noves necessitats de la societat i dels seus clients. Carburos Metálicos també participa, a través de MATGAS, en diferents projectes de rellevància internacional entre els quals destaca el Projecte CENIT SOST-CO2, que pretén buscar una alternativa sostenible al confinament geològic de les emissions de CO2, mitjançant nous usos del mateix, a través de la investigació i el desenvolupament de noves tecnologies. Els resultats d'aquest projecte, liderat per Carburos Metálicos i en el qual han participat diferents empreses espanyoles, es donaran a conèixer a la fi d'aquest any. Carburos participa, així mateix, en temes relacionats amb aprofitament de biomassa, piles d'hidrogen per al sector de l'automòbil i generació de calor i electricitat, i tractament d'aigües, entre uns altres.

Recentment, el Grup Air Products, empresa matriu de Carburos Metálicos, ha vist reconeguda també la seva tasca de R+D en projectes centrats en energies netes i desenvolupament de tecnologies mediambientalment sostenibles en formar part de dos dels principals índexs de referència a nivell internacional: l'Índex Dow Jones de Sostenibilitat 2012/2013 i l'Índex del Projecte per a la Divulgació del Carboni.

Font: notícia de www.econoticias.com 01/10/2012

Fotografia de www.parcderecercauab.es

Comparteix