Inici de sessió d'usuari

Neix enerTIC per a una economia més competitiva i sostenible
Edició/ 3 de Novembre de 2011

Concebuda fa poc més d'un any per 25 empreses tecnològiques, la plataforma enerTIC busca ajudar a les companyies per transformar la seva infraestructura i millorar l'eficiència energètica.

La plataforma enerTIC s'ha presentat oficialment amb l'objectiu de consolidar-se com la referència per a la millora de l'eficiència energètica en l'entramat empresarial espanyol.

Per a l'organització, composta en primera instància per 25 empreses tecnològiques fundadores, cal mantenir una política sostenible per millorar la competitivitat, cosa que es pot dur a terme a través del braç de les Tecnologies de la Informació i Comunicacions.

Responsables de les companyies fundadores de enerTIC
Segons les seves estimacions, la nova generació de tecnologia podria contribuir a una reducció de consum energètic del 15% fins al 2020, complint així amb els objectius europeus. El potencial hi és, tan sols cal activar amb iniciatives que facilitin aquesta transformació tan necessària per a empreses i organitzacions espanyoles.

El pretén dur a terme mitjançant tres pilars principals, tal com ens comenta Francisco Verdera, director general d'enerTIC: "Conscienciació i sensibilització, promoció i difusió i, per últim que no menys important, cooperació".

Verdera destaca el paper del CIO de les companyies per liderar el canvi i assumir més responsabilitats. "La figura del director d'informàtica ha d'aportar solucions innovadores que ajudin a les seves organitzacions a millorar l'eficiència energètica per ser més competitives".

La iniciativa, basada en crear un fort marc de col·laboració públic-privat, ha de fomentar l'ús de diverses solucions en diferents àmbits:
- Solucions per a les persones (teletreball, videoconferència ...)
- Solucions per a infraestructures TIC (centres dades, virtualització, automatització TI
- Solucions per a espais i edificis
(smartcities, edificis intel · ligents ...) i
- Solucions per a sectors clau (energètic, transports, industrial).

Tot això de la mà dels socis que formen part de la plataforma, d'entre els quals destaquen Intel, Siemens Communications, bcSistemas, EnergySaving, Ericsson, Alvarion, Ambre Telecomunicacions, BT, etc.

Data d'elaboració: 03/11/2011
Font: notícia eweekeuropa.es, 27/10/2011
Fotografia: logo enerTIC

Comparteix