Inici de sessió d'usuari

Només una de cada deu pimes ven a l'exterior
Edició/ 23 de Juliol de 2013

Les empreses que exporten són més rendibles, però tenen més despeses

La patronal Pimec va presentar ahir una anàlisi de les exportacions de les petites i mitjanes empreses catalanes. Encara que la principal conclusió és que només el 9% de les pimes exporten, les diferències per grandària són importants. Així, el 41% de les empreses de dimensió mitjana –d'entre 50 i 249 treballadors– exporten. En canvi, aquest percentatge és més modest en el cas de les petites empreses, que són més nombroses i fan que la mitjana general baixi (vegeu quadre adjunt).

En tot cas, l'anàlisi recull que la pime exportadora és més productiva, més rendible i més competitiva que la que no exporta, malgrat tenir unes despeses de personal per empleat, com en els salaris, més altes, un fet que sembla lògic si es té en compte que necessiten uns professionals més especialitzats.

Malgrat no tenir dades comparatives, el president de Pimec, Josep González, va constatar que les exportacions estan creixent en tots els àmbits. “Turisme i exportacions són dos sectors que ara per ara funcionen”, va assegurar González. Alhora, va lamentar les dificultats que estan tenint les pimes per accedir al crèdit, cosa que està reduint la seva rendibilitat. “Les grans empreses sembla que tenen més recursos per evitar la sequera creditícia”, va concloure el president de la patronal.

Font: http://www.elpuntavui.cat/ma/article/4-economia/18-economia/664092-nomes-una-de-cada-deu-pimes-ven-a-lexterior.html

Comparteix