Inici de sessió d'usuari

Nou programa per fomentar l'emprenedoria al sector del vehicle autònom connectat
Edició/ 16 de Novembre de 2016

Actualment s'està produint un canvi de paradigma en el model de ciutats, tal i com el coneixem fins ara. La introducció de les ciutats intel·ligents i, més concretament, de la mobilitat intel·ligent, així com la previsió que al 2050 dos terços de la població mundial viurà en ciutats fa que s'estiguin gestant nous models de mobilitat més sostenibles. Entre ells, tota una gama de serveis entorn a la conducció autònoma i l'economia col·laborativa que, entre altres, permetrà disminuir el volum de cotxes a les grans ciutats i els nivells de contaminació.

Tots aquests nous serveis estan basats en l'aplicació de tecnologies que permeten una millor percepció de l'entorn, una comunicació constant i eficient amb aquest entorn i la capacitat de reaccionar en temps real a esdeveniments que succeeixen al voltant del vehicle.

Davant d'aquest repte, el Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador, l'Escola d'Enginyeria de la UAB i el CORE Ciutats Intel·ligents i Sostenibles de la UAB posen en marxa el curs "Vehicle Intel·ligent i Oportunitats de Negoci" per a estudiants, investigadors i doctorands que vulguin emprendre en aquest sector.

El curs pretén donar a conèixer quines són les tecnologies que poden donar resposta als reptes de la mobilitat intel·ligent, explicarà com aquestes solucions impacten en l'entorn, mostrarà la factibilitat de l'aplicació d'aquestes tecnologies des del punt de vista de maduresa tecnològica i plantejarà possibles models de negoci per a l'explotació de les tecnologies.

El programa començarà el 31 de gener i constarà de 150 hores repartides en sessions formatives, pràctiques i exposició de reptes i conferències. Oferirà una formació en tecnologies de l'àmbit del transport intel·ligent i també en gestió empresarial i nous models de negoci. La formació es desenvoluparà amb metodologies àgils i de "living-lab" i els estudiants desenvoluparan el seu propi projecte acompanyats d’experts tecnològics i empresarials.

Els reptes de mobilitat de les ciutats intel·ligents 

Per donar el tret de sortida al curs, el proper 11 de gener el Parc de Recerca UAB acollirà un laboratori d'idees sobre el vehicle autònom connectat amb empreses, investigadors i entitats que treballaran en comú a través de metodologies de cocreació i design thinking per definir l'entorn, les problemàtiques, necessitats i oportunitats del sector, i algunes tecnologies que contribueixin a fer-hi front.

L'objectiu és conèixer i definir els reptes i necessitats de la indústria i la societat en el marc de la mobilitat sostenible, amb els quals treballaran els estudiants durant el curs.

Els interessats en participar en aquesta sessió, poden inscriure's a través d'aquest formulari.

Font: web PRUAB

Comparteix