Nova Xarxa d’Assessors Financers per Pimes
Edició/ 10 de Octubre de 2011

El Departament d'Empresa i Ocupació posa a l'abast de les Pimes un nou instrument per facilitar la cerca de finançament:

· Es crea la Xarxa d’Assessors Financers, un servei de consultoria que s’articularà mitjançant la signatura de convenis amb diverses organitzacions empresarials catalanes.

· Consultors qualificats definiran amb els empresaris la millor estratègia per apropar-se a les fonts de capital i els acompanyaran en les negociacions amb les entitats financeres.

· Prop de 1.500 empreses es beneficiaran fins a finals d’any d’aquesta nova eina, que mobilitzarà uns 6 milions d’euros.

La Xarxa d’Assessors Financers és un nou instrument de consultoria per facilitar la cerca i obtenció de finançament. Aquesta Xarxa la formen un equip de consultors qualificats que definiran amb els empresaris les millors estratègies per apropar-se a les fonts de capital. També acompanyaran les Pimes activament en les seves negociacions amb entitats financeres.

La Xarxa d’Assessors Financers s’articularà mitjançant la signatura de convenis amb diverses organitzacions empresarials catalanes, amb la fita d’arribar a prop de 1.500 Pimes fins a finals d’any. Es calcula que el capital mobilitzat serà d’uns 6 milions d’euros. Per al 2012, la previsió és treballar amb un mínim de 6.000 empreses catalanes que mobilitzaran prop de 25 milions d’euros.

Servei en dues fases

En una primera fase, la Xarxa d’Assessors Financers treballarà amb les Pimes per elaborar una diagnosi de la seva situació econòmico-financera. Obtenint una fotografia de l’estat de les finances del moment, els assessors faran propostes de treball i de millora per a l’empresa.

Durant la segona fase del servei es definirà quina és l’estratègia més adequada per aconseguir finançament. L’assessor acompanyarà la Pime a les entitats financeres per participar activament en el procés de negociació i definir conjuntament el millor acord de finançament.

Data d'elaboració: 10/10/2011
Font: notícia premsa Gencat, 07/102011.
Fotografia: adquisició pròpia.

Comparteix