Inici de sessió d'usuari

PIMEC Fòrum: Noves Tendències en Contractació Pública per a empreses
Edició/ 23 de Abril de 2019

El 9 de març de 2018 va entrar en vigor la Llei 9/2017, que introdueix canvis importants en les regles de la contractació pública. La compra pública representa avui dia uns 200.000 milions d'euros en volum per any a Espanya i les seves normes i procediments tenen, per tant, un efecte econòmic crucial. Després de poc més d'un any en vigor, les novetats de la Llei no són encara conegudes per tots, com tampoc són uniformes la seva aplicació i interpretació. Al mateix temps, la compra pública incorpora noves idees i tendències d'un entorn canviant, com ara el foment de l'economia social i circular, l'impuls de les pimes i l'estímul a la innovació.

Per a debatre sobre els reptes que planteja la Llei 9/2017 després d'un any d'aplicació, així com sobre les noves tendències que s'imposen en la contractació pública, la Plataforma PIMES i PIMEC, que van liderar canvis importants en aquella norma, promouen aquest acte en el marc del saló de referència de la construcció i la compra pública a Espanya. A més de repassar les novetats de la Llei, es donaran consells pràctics als empresaris i es debatran també entre empreses i administracions els problemes en l'aplicació de la llei i les millores pendents. Així mateix, es reflexionarà en sentit més ampli sobre els reptes que plantegen noves tendències com les clàusules socials i mediambientals, la compra innovadora i el paper de les pimes.

 

PROGRAMA

09.00 hRegistre dels assistents

09.15 hBenvinguda

Sra. Anna Vallés, presidenta de Barcelona Building Construmat.

Sr. José Luís Roca, president de la Plataforma Pimes i membre del Comitè Executiu de l'Associació Europea de Promotors (BuildEurope)

Sr. Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, vicepresident i portaveu de la Plataforma Pimes i president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMCM).

09.30 h Conferència inaugural: Reformant la compra pública a Espanya, un pas més cap a la convergència amb Europa

Sr. Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, vicepresident i portaveu de la Plataforma Pimes i president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMCM).

10.00 hTaller pràctic: Com beneficiar-se de les millores en contractació pública: requisits legals i tecnològics per a empreses licitadores i subcontractades

  • Què és el RELI? Obligatorietat de registre per a licitadors.

Sra. Raquel Álvarez, advocada mercantil, Departament Jurídic de PIMEC.

  • Factura electrònica per a licitacions públiques. 

Sr. Andreu Bru, director de Tecnologia i Innovació de PIMEC.

10.30 hPausa Cafè

10.50 h Taula rodona: Nous reptes i oportunitats en la contractació pública: visió de les empreses i de l'administració

Sr. Jordi Ayala, gerent de Presidència i Economia de l'Ajuntament de Barcelona.

Sra. Anna Vallés, presidenta de Barcelona Building Construmat i Grup Sorigué.

Sr. Manel Romero, president de l'Associació Catalana de Construcció d'Obra Pública (ConsCat).

Sr. Jaume Puig, secretari general de la Federació Espanyola d'Àrids (FdA).

Sr. José Luís Roca, president de la Plataforma Pimes i membre del Comitè Executiu de l'Associació Europea de Promotors (BuildEurope)

Sra. Mercè Corretja, directora general de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya.

Sr. Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Modera: Sr. Sergi Fuster, director general d'ARQTERIA Arquitectura i membre del Comitè Organitzador de Barcelona Building Construmat.

12.30 h Col·loqui amb el públic

13.00 hFi de la sessió

 

**Accés gratuït, prèvia inscripció. Un cop et registris, t'enviarem un codi de gratuïtat que et permetrà accedir a l'esdeveniment i al Saló Barcelona Building - Construmat.

Places limitades!

Lloc: 

Saló Barcelona Building – Construmat

Sala  CC1 1.1 de la Fira Barcelona

Av. Joan Carles I, 64, 08908 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona. 

Més informació:

https://www.pimec.org/ca/pimes-autonoms/agenda/pimec-forum-noves-tendencies-contractacio-publica?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Actes_23abril2019_catala

Comparteix