Premi per a l'aplicació App&Town Compagnon
Edició/ 30 de Juny de 2016

L'aplicació, desenvolupada per l'empresa de base tecnològica de la UAB Mass Factory, ha guanyat el premi de la X Edició dels Premis Vodafone Connecting for Good a la Innovació en Telecomunicacions en la categoria "Accessibilitat TIC cognitiva". El premi està dotat amb 15.000 euros, formació en emprenedoria i suport a la seva difusió.

El jurat de la 10a edició dels Premis Vodafone Connecting for Good a la Innovació en Telecomunicacions ha atorgat aquest any quatre premis a sengles projectes accessibles que innoven en l'àmbit de les TIC per millorar la qualitat de vida dels col·lectius vulnerables.

Entre ells, l'aplicació App&Town Compagnon ha resultat guardonada en la categoria "Accessibilitat TIC cognitiva". Aquesta solució ha estat desenvolupada per Mass Factory, una empresa de base tecnològica sorgida del grup Grup d'Aplicacions Biomèdiques i Tecnologies per a l'Autonomia Personal (GABiTAP) de l'Escola d'Enginyeria, del qual és responsable el professor Jordi Roig. L'aplicació guia amb indicacions visuals, auditives o tàctils a usuaris de transport públic amb discapacitat intel·lectual, física o sensorial, facilitant informació en temps real sobre horaris i incidències per calcular les rutes més ràpides, acompanyant de principi a fi a l'usuari en el seu recorregut.

Els altres projectes premiats han estat la solució castellonenca Eyesynth, que permet a les persones cegues interpretar formes i obstacles en el seu entorn mitjançant sons; Mouse4all, un dispositiu que permet utilitzar dispositius mòbils sense necessitat de tocar la pantalla, a través de diferents productes de suport, Les aventures de Tate, una eina de suport a pares, docents i logopedes de nens amb trastorns en el llenguatge o la parla.

El jurat, format per personalitats de l'Administració, la investigació i l'empresa, ha valorat el caràcter innovador de la solució dins de la Societat de la Informació, el públic objectiu que es podrà veure beneficiat per la solució, la seva viabilitat i la seva accessibilitat.

Font: web PRUAB
Comparteix