Primera Ruta de la Bona Tapa de Cerdanyola
Edició/ 17 de Juny de 2014

Comerciants de Sant Antoni-Bonasort, hostalers i els locals d’oci nocturn s’han posat d’acord per dur a terme el proper dissabte 14 de juny la primera ruta de la bona tapa.

Dinamitzar el comerç i l’hostaleria local és un dels principals objectius de la Primera Ruta de la Bona Tapa que organitzen conjuntament l’Associació de comerciants Sant Antoni – Bonasort, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès i la Federació d’Hostaleria, Comerç i Oci Nocturn de Cerdanyola. 13 locals participaran en la ruta, que començarà a les 12h, oferint una especialitat de tapa.

Els comerços de Sant Antoni-Bonasort reparteixen des de fa dies entre els seus clients vals de descomptes d’un euro per a la ruta. Així, una tapa més una canya amb descompte valdrà 2 euros i sense descompte 3 euros. Cadascun dels bars o restaurants participants oferiran una tapa dins la ruta.

El president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental, Antonio Castro, destaca que els col·lectius organitzadors tenen moltes inquietuds i ganes de dinamitzar dos sectors, com són el de l’hostaleria i el comerç, molt afectats per la crisi. La intenció és animar a la ciutadania a quedar-se a Cerdanyola per gaudir de la gastronomia dels seus locals i l’oferta dels seus comerços.

Gastronomia i música

Tant al matí com al vespre, a la plaça Constitució hi haurà concerts per donar la sortida a la ruta. A les 10.30h hi actuarà el grup Rosendeando. I a partir de les 18.30h ho farà la banda Els Torrats, grup de tribut a Sopa de cabra. Es combinarà així, segons Antonio Castro, la música amb la gastronomia. A més, al vespre, uns quants restaurants oferiran un menú especial per 14 euros i, per la nit, alguns locals d’oci nocturn de la ciutat també se sumaran a la proposta.

El president de la junta poblacional del Gremi d’Hostaleria indica que la idea d’organitzar aquesta primera ruta va néixer de l’Associació de Comerciants de Sant Antoni-Bonasort i el Gremi, de seguida, es va sumar a la idea. La intenció de les entitats és poder-li continuïtat a la ruta en properes edicions però dependrà de la resposta ciutadana.

Els bars i restaurants participants són els següents: Bar Alcazábar, Tropecien, Los Caracoles, El Racó de la plaça, Cal Pintxo, Pepelu, Can Vidal 3, El Caliu, Bar Mata, Oddvar, Blue Note, Acme i Panxa contenta. L’Ajuntament de Cerdanyola dóna suport a aquesta iniciativa.

Les tapes

Tapes a partir de les 12h

Bar Alcazabar c/Sant Antoni, 21: “Callos” casolans

Rest. Tropecien c/Felicià Xarau, 16: Filet de porc amb formatge rulo de cabra i ceba caramel·litzada

Rest. Los Caracoles c/ San Antoni, 23: Lacón amb formatge de cabra

Rest. El Racó de la Plaça, Plaça Sant Ramon, 1: Cassoleta de filet de vedella amb formatge brie

Cal Pintxo c/ Sant Ramon, 154: Musclos a la marinera

Rest. Cal Pepelu c/ Sant Casimir, 27: Musclos al vapor

Rest. Can Vidal ‘3, Av. Espanya, 6: Pinxo de sípia amb xampinyons i gambes amb tomàquet cherry sobre una base de pa amb salsa salmorejo

Rest. El Caliu c/ Om,  23: Cua de vedella amb salsa

Bar Mata, Plaça Palacio Valdés, 2 local 1: Lacón gallec casolà

Take Away (12h a les 20h)

Panxa Contenta (num. 13 del plànol) Passeig de Cordelles, 21-23: Te negre amb fruites

Menú de nit (a partir 20h)

Rest. Tropecien: 1r/ Mil fulles de pinya amb pernil. 2n/ Graellada de carn. Postre/ Flam de la casa o gelat. Pa, vi o aigua

Rest. Los Caracoles: 1r/ Ous trencats amb gules i gambes. 2n/ Bacallà a la mel. Postre/ Broqueta de fruita banyada en xocolata. Pa, vi o aigua

Rest. El Racó de la Plaça: 1r/ Risotto de bolets de temporada amb gambes. 2n/ “Chuletón” de vedella ecològica del Pirineu a la brasa amb salsa. Postre/ Crema catalana amb carpaccio de pinya cremada. Pa, vi Rioja o aigua

Rest. Cal Pepelu: Megatorrada a triar de la carta, braves, beguda i cafè.

Rest. Can Vidal ‘3: 1r/Arròs amb llamàntol. 2n/ Cabrit arrebossat amb guarnició. Postre/ Assortiment de pastissos. Pa, vi o aigua

Rest. El Caliu: 1r/ Pica-pica de patates braves, musclos a la marinera, calamars a la planxa i torrada d’anxoves de l’escala. 2n/ Xai a la brasa amb verdures. Postre/ Púding de la casa amb nata. Pa, vi o aigua

Bar Mata: 1r/ Cabdells amb anxoves del Cantàbric a la reducció de Mòdena. 2n/ Entrecot de vedella de Galícia a la planxa. Postre/ Assortiment de pastissos. Pa, vi Penedès o aigua

Rest. Oddvar: 1r/ Amanida clàssica Cèsar. 2n/ Tonyina sashimi semi-crua amb fideus Yakisoba. Postre/ Flam de mató. Vi o aigua

Combinats o còctels  (a partir de les 22h)

Cal Pintxo

Oddvar

Blue Note

ACME

Comparteix