Inici de sessió d'usuari

Quines dones són les que treballen?
Edició/ 10 de Març de 2015

Les dades de l'última EPA alimenten l'esperança en la recuperació del nostre mercat laboral: el 2014 es van crear 433.900 llocs de treball nets al nostre país, i el 81% dels mateixos van ser per a majors de 45 anys.

El cas de les dones és encara més cridaner: l'any passat, l'Economia va generar 182.400 llocs de treball femenins, dels quals el 94% (171.500) van ser coberts per dones de més de 45 anys. Aquesta realitat xoca amb la de les més joves, ja que el 2014 es van destruir 44.600 llocs de treball de dones entre 20 i 34 anys.

Però, quina és la causa subjacent a aquest repunt d'ocupació sènior, mentre que el de les dones joves segueix caient? Podem identificar, entre altres, les següents:

  • Les dones de més de 45 anys representen el major percentatge de desocupades, amb un 31,6% i per això també són el sector que més troba feina. A més, va ser un segment molt afectat per la crisi i, amb la recuperació econòmica, es produeix un "efecte rebot" que fa que fa cobreixin llocs de treball amb més rapidesa.
  • Les dones grans donen la cara davant la crisi i la recuperació econòmica. L'any passat, un total de 54.200 dones entre 45 i 65 anys, majoritàriament dedicades a obligacions familiars, van abandonar les activitats de la llar per buscar una feina. Mentrestant, 15.500 menors de 30 anys es van retirar del mercat laboral. El següent gràfic mostra com la tendència és clara: cada vegada més dones majors abandonen la seva inactivitat per buscar activament feina. Per contra les joves, en molts casos, decideixen perllongar la seva etapa formativa davant la falta d'expectatives laborals.
  • Qüestió demogràfica. La població activa major de 45 anys és doblement superior a la dels menors de 30. Els nascuts en el "baby boom" arriben als 9.135.300 mentre que els nascuts a partir de 1985 descendeixen fins 3.861.600 persones en actiu. En altres paraules, els majors de 45 anys representen el 40% de la població activa i fins a cert punt pot resultar lògic que copin bona part de l'ocupació. En aquest sentit, és destacable com les empreses comencen a reaccionar davant l'envelliment de la població: segons una enquesta realitzada per la Fundació Adeco a 150 directors d'RSE, la contractació de majors de 45 anys és una de les prioritats per a les empreses que, alertades per l'envelliment poblacional, comencen a prendre consciència ia promoure la contractació dels professionals més sènior. Cal tenir en compte que el nostre país està en màxims històrics d'envelliment: 112 majors de 64 anys per cada 100 menors de 16.
  • Cerca de resultats a curt termini. Les empreses són conscients que un major de 45 anys compta amb més experiència i temprança, podent ser productiu en un termini més curt i adaptant-se al lloc més ràpidament. A més, amb la devaluació salarial, la dona major de 45 anys aporta un grau d'expertise que abans les empreses no podien permetre, però ara sí.
  • L'experiència és un grau. Malgrat les importants iniciatives per reduir l'atur juvenil, sembla que l'experiència guanya el pols i són els més grans de 45 anys els que troben més oportunitats per col·locar-se. Cal no oblidar que veuen reforçats valors com el compromís, la fidelitat o la maduresa. A més, la contractació de majors és la forma de contrarestar alguna cosa que les empreses estan començant a experimentar: la marxa d'alguns professionals joves que acaben de contractar, que van a la recerca de millors condicions.

Font: web El Blog de la Fundacció Adecco

Comparteix