Inici de sessió d'usuari

Quins són les destinacions d'Erasmus més populars?
Edició/ 23 de Setembre de 2015

Espanya lidera tots els rànkings: és el país d'Europa que més estudiants envía d'Erasmus, el que més reb i el que compta amb els destins més recorreguts.

Espanya és el país d'Europa que fa un ús més intensiu del programa Erasmus, segons s'extreu de l'anàlisi de les dades que ofereix el web Comisió Europea. En el curs acadèmic 2012/2013, el darrer que es tenen dades, 40.202 alumnes estrangers van escollir Espanya com a destí per als seus estudis o períodes de pràctiques en el marc d'aquest programa d'estudis superiors. Tanmateix, 39.249 estudiants espanyols van marxar d'Erasmus a l'estranger aquell mateix any.

A Ambdós rànkings, Espanya ocupa el número 1. En el cas de la llista de països i universitats més populars com destí Erasmus, Espanya lidera la classificació amb una diferència molt notable sobre la resta de països i centres universitaris. Alemanya, França, Itàlia i el regne Unit completen el top 5 de països més atractius, tots ells a una distància considerable d'Espanya.

De tota manera, les quatre universitats que més estudiants d'Erasmus van rebre en el curs 2012/2013 són espanyoles: Són les universitats de Granada, València, Sevilla i la Complutense de Madrid. En el top 10 hi ha dos centres superiors espanyols: la Politècnica de València (6a) i la Universitat de Barcelona (9a).

Aquestes mateixes universitats són també les que més estudiants envien d'Erasmus a l'estranger (excepte la UB, que se sitúa en el número 20 en aquesta classificació). Per darrera dels espanyols, els alumnes europeus que més viatjen d'Erasmus són els de França, Alemanya, Itàlia i Polònia.

Per continuar llegint la notícia i veure les gràfiques, cliqueu l'enllaç.

FONT: LA VANGUARDIA.

Comparteix