Inici de sessió d'usuari

Resultats del Projecte pilot d'Ecodisseny
Edició/ 20 de Setembre de 2011

L'ICTA de la UAB, Inèdit del PRUAB i la Universitat de Santiago de Compostela desenvolupen el projecte Ecodisseny, patrocinat per ENISA, que pretén aconseguir un menor impacte ambiental en la vida útil de diferents productes.

El passat 7 de setembre, es va presentar a les instal·lacions de l'empresa Santa & Cole, els resultats del Projecte pilot d'Ecodisseny, patrocinat per l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA) i desenvolupat pel grup de recerca SosteniPra de l'Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA), la Universitat de Santiago de Compostela i Inèdit, spin off del Parc de Recerca UAB.

El Projecte pilot d'Ecodisseny d'ENISA té com a objectiu implementar la metodologia d'ecodisseny en el procés de desenvolupament d'un producte, per aconseguir un menor impacte ambiental al llarg de la seva vida útil, des de la seva elaboració fins el final del seu ús.

De moment, s'ha aplicat aquesta metodologia a tres productes d'empreses espanyoles innovadores dels sectors tèxtil, de la fusta i d'elements urbans: Ecofalt, Finsa i Santa & Cole. L'empresa Ecoalf ha llançat una jaqueta impermeable fabricada amb un teixit fet a partir de xarxes de pesca reciclades. Finsa proposa una caixa per a tres ampolles basada en el concepte d'increment de la vida útil i multifuncionalitat, així com la utilització de materials d'origen local, que permet reduir l'impacte ambiental global més d'un 35%. L'empresa Santa & Cole ha desenvolupat una Pèrgola Solar a partir de les premisses d'adaptabilitat i eficiència energètica.

Data d'elaboració: 20/09/2011
Font i fotografia: noticia PRUAB, 08/09/2011

Comparteix

afegir comentari

Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris