Sener es traslladarà a la nova seu de Cerdanyola a l'octubre
Edició/ 30 de Abril de 2013

Sener, el grup d'enginyeria i tecnologia, preveu traslladar-se a la seva nova seu a Catalunya cap a l'octubre vinent, segons va afirmar ahir Òscar Julià, responsable del grup a Catalunya des de fa un parell de mesos. Les instal·lacions, a prop d'on es troba el sincrotró Alba, al terme de Cerdanyola del Vallès, tindran capacitat perquè hi treballin fins a 500 persones.

Julià va assegurar que el grup es recolza avui en l'exterior. «Fa tres anys, des de Catalunya el 70% de les hores es dedicaven a projectes a Espanya. A l'abril, el 90% són a l'exterior», va explicar. A Catalunya, la companyia, que és propietat de la família basca Sendagorta i està especialitzada en diferents rams de l'enginyeria i la tecnologia, ocupa unes 300 persones, sobretot enginyers. Va facturar el 2011 (última dada disponible) 60 milions d'euros.

Des d'aquesta seu lidera projectes en sectors que van des dels sistemes ferroviaris fins a les tecnologies hidràuliques, ports i costes. L'aposta més recent és el dispositiu Autoplak, un sistema innovador de sembrat automàtic de mostres per al cultiu de plaques en el laboratori de microbiologia.

Aquest dispositiu, del qual esperen comercialitzar de 10 a 15 unitats a l'any, porta la nova marca NTE Healthcare, integrada a NTE-Sener, dedicada a instrumentació i electrònica per a l'espai i tecnologies per a la salut. Sener la va comprar a Werfen (família Rubiralta) el 2009. El conjunt del grup Sener va facturar el 2011 un total de 1.160 milions i ocupa 5.000 persones.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/sener-traslladara-nova-seu-cerdanyola-loctubre-2374992

Comparteix