Inici de sessió d'usuari

SENER participa en XII Congrés Internacional sobre Innovació i Desenvolupament Tecnològic a Mèxic
Edició/ 27 de Març de 2015

El grup d'Enginyeria i Tecnologia SENER participa al XII Congrés Internacional sobre Innovació i Desenvolupament Tecnològic (CIINDET), que organitza l'Institut d'Enginyers en Electricitat i Electrònica (IEEE) del 25 al 27 de març a Cuernavaca, Morelos, amb la presentació del article 'Sistemes de Transports Intel·ligents i Explotació de Túnels Vehiculares', en el marc del tema 'Energizando amb intel·ligència'.

Edgar Guevara, Enginyer en Comunicacions i Electrònica de la Secció d'Infraestructura de SENER, presentarà un treball realitzat juntament amb Jon Escolar i José Antonio Galletero, també autors de l'article i enginyers de l'empresa, sobre la importància d'integrar el sistema de gestió centralitzat de els túnels de més de 500 metres amb una guia d'actuació davant incidents dins dels túnels vehiculars que ha d'incloure, entre d'altres, la implementació d'un estudi específic de riscos, un projecte de seguretat, protocols d'actuació davant d'emergències, plans d'evacuació, de manera que per a un operador sigui més fàcil la interacció amb el sistema i es puguin evitar desastres. Aquest article demostra la innovació de l'equip d'enginyeria a Mèxic, on s'han impulsat diversos projectes d'infraestructura, entre ells la construcció de ponts, túnels i viaductes vehiculars, que han d'integrar sistemes de seguretat eficaços.

Cada any, l'IEEE convida a la comunitat nacional i internacional a preparar i enviar articles tècnics sobre les àrees de Potència i Energia, Ciències de la Computació, Enginyeria Mecànica, Mecatrònica, Aplicacions Industrials i Comunicacions, Gestió de la Tecnologia en la Indústria i en l'Educació i Noves Tecnologies, per fer del CIINDET un fòrum en el qual es discuteixen innovacions desenvolupades en les diferents disciplines de l'enginyeria. Aquests articles passen per una rigorosa selecció del Comitè Tècnic, que determina els millors per a la seva presentació i publicació al Congrés.

Aquest fet exemplifica l'excel·lència de les persones en SENER i la promoció de la innovació com a valor fonamental en el grup ia Mèxic. En Enginyeria i Construcció, SENER al país, compta amb un equip multidisciplinari de més de 400 professionals que dia a dia treballen en importants projectes a favor de la societat mexicana en tots els seus sectors d'activitat.

En Infraestructures i Transport es poden esmentar el tren de passatgers ens Toluca i Vall de Mèxic, el lliurament ferroviari de Morelia, l'Hospital General de Mèxic, l'aeroport de la Ciutat de Mèxic i diversos treballs a l'autopista Durango - Mazatlan i en sistemes de transport intel·ligent en carreteres de tot el país, per a clients com SCT, BANOBRAS i CAPUFE.

En Energia i Processos, projectes com el cicle combinat d'Aigua Prieta II, la cogeneració TG-8 Madero, les plantes de cogeneració de CYDSA, la planta de cogeneració de 95 MW de Alpek -en Cosoleacaque Veracruz-, la planta petroquímica La ros i les hidrodesulfuradoras de dièsel de les refineries de Tula i Salamanca, a Veracruz, per PEMEX. En l'àmbit Naval, projectes relacionats amb el sector del petroli. Finalment, en Aeroespacial, ha signat un conveni de col·laboració amb l'Agència Espacial Mexicana (AEM), i ofereix serveis de disseny i integració de maquinària especialitzada per a la creixent indústria aeronàutica al país.

Font: web SENER

Comparteix