Inici de sessió d'usuari

Tres estudiants de la UAB guanyen el Premi Joan Oró de divulgació científica
Edició/ 21 de Desembre de 2016

Els estudiants del grau de periodisme Núria Lite i Carles Hernàndez, i l’estudiant de doctorat d’economia aplicada Jesús Sánchez han guanyat el X Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

El projecte informatiu “Evolució de les ideologies”, de Núria Lite, Carles Hernàndez i Jesús Sánchez, ha estat el treball guanyador de la desena edició del Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica que atorga cada any l’Associació Catalana de Comunicació Científica, enguany amb el patrocini de la Fundació Agbar.

El premi es va lliurar dijous 15 de desembre en un acte a l’auditori Àgora del Museu Agbar de les Aigües, a Cornellà. El jurat va considerar que el treball és una bona aproximació pluridisciplinària i multimèdia a una problemàtica social des d’una perspectiva científica amb un tractament innovador, rigorós, amè i comprensible.

El projecte multimèdia presentat pels estudiants de la UAB descriu com l'estudi de l'evolució de les ideologies polítiques ajuda a analitzar la variació de l'opinió pública i com el canvi afecta les polítiques que s'implementen en una societat determinada.

La presidenta de l’ACCC, Cristina Ribas, va agrair els participants la seva candidatura i va expressar la “satisfacció per la qualitat, en general, dels treballs presentats” tot felicitant a tots els equips participants. 

En l’acte, Narcís Prat, catedràtic d’ecologia de la Universitat de Barcelona i expert en gestió de l’aigua, va remarcar la importància del rigor en qualsevol acte divulgatiu i en aquest sentit va assegurar que “una bona investigació, amb el màxim rigor,  pot no servir de res si no tenim un bon pla de difusió que serveixi per a projectar-la cap a la societat”.

El X Premi Joan Oró té l'objectiu d'incentivar els joves investigadors i els joves comunicadors perquè formin equip amb la intenció de difondre i reflectir en un treball de caràcter divulgatiu l'experiència o el coneixement de l'investigador participant. Es tracta d'una tasca que ha estat recollida i promoguda des de l'assignatura Producció Periodística Multiplataforma del grau de periodisme de la UAB, des de la qual es va convidar i va promoure la participació estudiantil en el concurs.

Font: web UAB

Comparteix