Una feina només permet sortir de la pobresa en el 50% dels casos
Edició/ 22 de Gener de 2014

Brussel·les alerta que les dures condicions laborals imposades amb la crisi no permetran revertir l'empobriment de la població europea.

Aconseguir una feina ja no és garantia de poder sortir de la pobresa a la Unió Europea (UE) per les dures condicionals laborals i els baixos salaris imposats amb la crisi. Les dades revelen que aconseguir una feina només permet sortir de la pobresa en el 50% dels casos de mitjana a la UE, segons revela l'informe anual sobre feina i condicions socials a Europa el 2013 que ha presentat la Comissió Europea. A Espanya, el percentatge és fins i tot més baix: només el 35% de les persones exposades a la pobresa i exclusió social que van trobar un lloc de treball van aconseguir sortir de la pobresa, precisa el citat informe. 

"Desafortunadament no podem dir que tenir una feina equivalgui necessàriament a un nivell de vida decent", ha reconegut el comissari europeu d'Ocupació, Laszlo Andor, al presentar el demolidor informe sobre els estralls de les crisis entre els treballadors i l'agreujament de la desigualtat social als països més afectats, com Espanya. El 12% dels treballadors amb feina a Espanya es troben precisament exposats al risc de pobresa, mentre que la mitjana de la UE se situa en el 9,2%, detalla l'informe de l'Executiu comunitari.

"El significant increment del risc de pobresa entre la població treballadora és una de les conseqüències socials més tangibles de la crisi econòmica a Europa", ha assenyalat Andor. "Encara que l'atur es redueixi gradualment com es preveu a la UE, això no serà suficient per revertir l'increment de la pobresa que s'ha produït, especialment si continua la polarització salarial per l'augment sobretot de feines a temps parcial", ha advertit el comissari.

El 24,8% de la població de la UE es troba exposada al risc de pobresa, el llindar de la qual es fixa en uns ingressos inferiors al 60% de la mitjana nacional. A Espanya el percentatge arriba fins al 28,2%. L'informe destaca que la situació s'ha agreujat a causa de la dràstica retallada en les despeses socials que han aplicat els governs europeus des del 2011.

Font: web elperiodico.cat

TAGS economia
Comparteix