Una tecnologia d’Eurecat, finalista als EARTO Innovation Awards
Edició/ 22 de Setembre de 2016

El projecte Sonorus 1G, la primera màquina de micro injecció  de polímers basada en ultrasons, desenvolupada pel centre tecnològic Eurecat, és l’única innovació espanyola finalista a la vuitena edició dels premis EARTO Innovation Awards 2016, a la categoria d’Impact Delivered, que atorga l’Associació Europea d’Organitzacions de Recerca i Tecnologia (EARTO).

Sonorus 1G és la primera màquina de micro injecció basada en ultrasons i permet emmotllar peces que fins ara era impossible fabricar.

L’Associació Europea d’Organitzacions de Recerca i Tecnologia ha triat la tecnologia desenvolupada per Eurecat entre diversos projectes europeus pel seu impacte en la innovació en producte i per obrir noves possibilitats en micro-emmotllat.

La tecnologia, creada per Eurecat i desenvolupada i comercialitzada per la seva spin-off Ultrasion, permet emmotllar amb màxima precisió micropeces de plàstic, algunes d’elles amb geometries fins ara impossibles de fabricar, millorant, a més a més, l’eficiència energètica del procés molt significativament i reduint el consum de material.

L’Associació Europea d’Organitzacions de Recerca i Tecnologia ha triat la tecnologia desenvolupada per Eurecat entre diversos projectes europeus pel seu impacte en la innovació en producte i per obrir noves possibilitats en micro-emmotllat.

En paraules del director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, la tecnologia “permet fabricar amb plàstic peces que abans es produïen en metall, com els engranatges de rellotges i peces de precisió extrema, com els mecanismes dels audífons i altres dispositius mèdics i els emprats en productes d’electrònica”.

Ultrasion SL està centrada actualment en l’optimització de la tecnologia i la seva expansió internacional  i  ocupa a deu professionals altament qualificats. L’empresa va tancar el 2015 amb uns ingressos de més d’1.500.000 euros i preveu doblar aquesta xifra al 2016, amb vendes en el mercat americà, Alemanya, Regne Unit i Suïssa.

A banda, el coneixement tecnològic generat en la creació de la Sonorus 1G s’ha seguit desenvolupant en projectes del centre tecnològic català pel tractament d’aliatges lleugers, o per aplicacions d’impressió 3D.

Els premis s’entregaran el proper 12 d’octubre a Brussel·les i la tecnologia d’Eurecat és l’única d’un centre espanyol que aspira als guardons.

Els premis EARTO Innovation Awards s’entregaran el proper 12 d’octubre en una cerimònia al museu BelVue de Brussel·les. Entre els finalistes de la categoria Impact Delivered també hi ha projectes del centre Fraunhofer d’Alemanya i el Polymer Competence Center d’Àustria. A la categoria Impact Expected, per a innovacions encara no implantades, s’han triat projectes del centre CEA, a França; del TNO de La Haia, als Països Baixos; i del centre VITO de Bèlgica.

Font: web Eurecat

Comparteix