Inici de sessió d'usuari

Zero 2 infinity escull l'EITI Barberà per dur a terme la seva activitat industrial
Edició/ 30 de Desembre de 2016

El 14 de juny es va tancar l’acord que permetria a l’empresa aeroespacial Zero 2 infinity desenvolupar el seu projecte industrial en un dels espais més singulars de l’àrea metropolitana de Barcelona: l’Ecosistema Innovador Tecnològic Industrial (EITI) de Barberà del Vallès.

La companyia preveu portar persones a l’espai amb globus d’heli, tot i que el seu principal negoci actual es basa en pujar satèl·lits o experiments a l’estratosfera.

Les noves instal·lacions recentment inaugurades facilitaran el desenvolupament dels projectes ja en marxa, com Bloon, una càpsula per fer turisme espacial capaç d’arribar a una alçada d’entre 30 i 36 kilòmetres gràcies a un globus d’heli.

En aquest context, l’empresa està escometent un segon gran projecte: el desenvolupament de Bloostar, un coet de petita dimensió que puja fins a l’estratosfera en un globus i, una vegada superada el 99% de l’atmosfera, s’activa per posar satèl·lits en òrbita. Aquets satèl·lits estan dissenyats per satisfer necessitats que van des de les telecomunicacions fins a la cerca de minerals, l’estudi de la meteorologia o la navegació GPS.

Recentment, Zero 2 infinity ha rebut un ajut públic de 50.000 euros de la Comissió Europea per continuar amb la recerca per portar persones a l’espai, una xifra, no obstant, molt allunyada al total invertit fins ara en aquest camp.

Font: EITI Barberà

Comparteix