El Big Data crearà una nova generació de models de negoci
Edició/ 5 de October de 2016

La gestió intel·ligent de les dades a Internet constitueix “un canvi de paradigma”, que en els propers anys crearà una “nova generació de models de negoci” basats en interaccions entre “algoritmes de diferents empreses”, ha afirmat avui Steve Prentice, vicepresident i membre de l’equip d’investigació de la consultora tecnològica Gartner, a la primera sessió del Big Data Congress, que se celebra fins demà a Barcelona.

Les empreses que apostin per ser una organització data-driven i incorporin el Big Data milloraran la presa de decisions i impulsaran el seu negoci.

En opinió del responsable de Gartner, la irrupció del Big Data fa que les empreses “treballin des d’una perspectiva molt diferent, de servei més que de producte” i “cal que els executius es preparin per aquesta nova realitat”, en un entorn on els algoritmes i la intel·ligència artificial “ja automatitzen moltes interaccions entre empresa i client”.

En aquest sentit, el president del centre tecnològic Eurecat, Xavier Torra, ha destacat durant la benvinguda institucional que “l’evolució de mercat de totes les empreses relacionades amb Big Data és enorme”.

En opinió del director de la Unitat de Big Data & Data Analytics d’Eurecat i del Centre d’Excel·lència en Big Data Barcelona, Marc Torrent, “és un moment clau” en el qual “les empreses que apostin per ser una organització data-driven” i incorporin “el gran valor que li pot aportar el processament rigorós de la informació interna i externa, milloraran la presa de decisions, afavoriran la innovació i impulsaran el seu negoci”.

“Europa necessitarà uns 100.000 professionals del Big Data d’aquí al 2020”, ha assenyalat el director de l’estratègia smartCAT per al desplegament del Big Data a Catalunya, Daniel Marco, que ha apuntat que aquesta demanda suposa una “gran oportunitat” per a Catalunya en l’àmbit laboral i d’especialització tecnològica.

Es preveu que Europa necessitarà uns 100.000 professionals d’analítica de dades d’aquí al 2020.

El regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha destacat que el Big Data és “una eina clau” per a la gestió de la ciutat en àmbits com el turisme o la mobilitat. En aquesta línia, ha destacat que s’estan “estudiant el comportament i impacte del turisme en espais tan rellevants com l’entorn de la Sagrada Família”.

Per la seva banda, el Barcelona Office & Mediterranean Director d’Oracle, Victoriano Martín, ha remarcat que “el món de les dades està avançant a una velocitat enorme”, i ha mostrat escenaris on el Big Data ha resultat un element disruptor, com és el cas dels pagaments i de la personalització de serveis i continguts.

Per la seva banda Esteve Almirall, coordinador del Center for Innovation in Cities d’ESADE, ha explicat com la recopilació i el tractament de macrodades poden ajudar a prevenir accidents de trànsit a les ciutats, mitjançant l’aplicació del Data Analytics. Segons ha dit, les dades “no tenen la capacitat de solucionar els problemes per si soles”, sinó que cal que s’estudiïn i es posin en valor per millorar polítiques públiques.

La sessió dedicada a projectes i casos d’èxit en Big Data ha comptat amb exemples d’empreses com Datumize, Konodrac, Nuk Consultants i Ofertia capaces d’innovar al mercat amb productes i serveis diferencials basades en tecnologies Big Data.

El Big Data es considera una eina clau per a la gestió de la ciutat en àmbits com el turisme o la mobilitat.

El segon dia del Big Data Congress posarà demà el focus en la tecnologia i presentarà casos d’usos tecnològics en analítica de dades, eines de visualització i les últimes novetats Big Data. Demà es lliuraran també els premis Big Data Talent Awards, la segona edició dels quals reconeixerà els projectes de fi de màster i tesis doctorals relacionades amb Big Data i Data Analytics amb més impacte socioeconòmic i major innovació tecnològica.

Organitzat pel Centre d’Excel·lència en Big Data Barcelona i Eurecat, el Big Data Congress és el congrés de referència sobre Big Data i el punt de trobada entre professionals, proveïdors i empreses que vulguin desenvolupar o estiguin realitzant projectes en l’àmbit Big Data & Data Analytics. El Big Data Congress compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Everis i Oracle.

Font: web Eurecat

Comparteix