User login

Mes Europeu de la Ciberseguretat
admin/ 6 de October de 2020

Octubre és el Cyber Sec Month, el mes de la seguretat cibernètica, que es celebra en la Unió Europea per a generar consciència i promoure la ciberseguretat entre la ciutadania i les organitzacions.  

Durant tot el mes d'octubre, la European Cyber Security Month (ECSM) realitza la campanya 2020 del Cyber Sec Month, amb 31 dies dedicats a la seguretat digital a la xarxa. Els països europeus s’omplen d'actes i activitats per generar consciència i promoure un ús més segur d’Internet. Enguany, la campanya es divideix en dues parts i tracta dues temàtiques:

  • Estafes cibernètiques (de l'1-16 d'octubre): Les activitats d'aquest tema se centraran en el phishing, el compromís del correu electrònic comercial i el frau de compres en línia. La idea és animar a les persones usuàries del punt a tenir una major consciència de les estafes cibernètiques quan realitzen transaccions comercials i personals en línia. 
  • Habilitats digitals (del 17 al 31 d'octubre):  Les activitats se centraran en assumptes de privacitat electrònica com la protecció de dades personals, l'assetjament cibernètic i l'assetjament cibernètic. La idea és transmetre la importància de la higiene cibernètica i l'establiment de bones pràctiques en línia

La campanya de l'ECSM està coordinada per l'Agència de la Unió Europea per a la Ciberseguretat (ENISA) i la Comissió Europea, i compta amb el suport dels Estats membres de la UE i centenars de socis (governs, universitats, centres d'estudis, ONG, associacions professionals, empreses del sector privat) d'Europa.

Troba recursos en línia

Aquí pots trobar 17 consells i referències entorn a les temàtiques. També en trobaràs al web d'Internet Segura aquí.

Font:

https://punttic.gencat.cat/

Comparteix