Treballs de neteja d’embornals realitzats al municipi
admin/ 20 de June de 2022

Dins dels Plans d’Ocupació cofinançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i realitzats per L’Ajuntament de Cerdanyola a través del Servei de Promoció Econòmica s’estan duent a terme diverses actuacions al municipi en favor de la millora i neteja del sistema municipal de clavegueram. Entre elles cal destacar les actuacions on s’han netejat els embornals. L'objectiu d'aquest tipus de treball, es tracta d'extreure la brutícia, fang, fulles, papers i tot tipus de residus que recullen i s’acumulen dins de les clavegueres i embornals que dificulten la recollida d'aigua  els dies de pluja, podent arribar a produir inundacions en carrers. Gràcies al fet que es realitzen aquests treballs, els embornals queden nets de tots els residus dipositats a les canonades, de manera que aquestes recuperin la seva capacitat hidràulica de transport.

Les actuacions es fan dissenyant una ruta a seguir segons el projecte i es netegen els embornals amb eines especialment elaborades per a l'ocasió, retirant els residus i fangs en contenidors especials per a aquests treballs.

Els operaris reben una ruta de treball per part del coordinador, contemplant en un plànol el recompte d'embornals sanejats i nets, fent així el control exhaustiu dels treballs.

La coordinació dels treballs es fa per l'encarregat rep el comunicat de treball i desplaça fins a la zona al personal de neteja d'embornals, controlant i observant la brutícia o encallat de sifons, reixetes i altres, retirant amb vehicle els fangs en cubetes fins a la zona de contenidors a la Masia i prenent nota de totes les actuacions realitzades.

Des de l’inici dels plans d’ocupació ja s’han realitzat el treballs a banda i banda del riu Sec incitant en la Clota fins a Fontetes.

Amb anterioritat, aquestes persones han estat formades en prevenció de riscos laborals. També s'han reforçat les seves competències personals i grupals rebent acompanyament tècnic per garantir la bona inserció laboral.

Comparteix