User login

Una nova tecnologia d’impressió 3D desenvolupada per Eurecat, premiada a Moscou
Edició/ 6 de October de 2016

Investigadors del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) han guanyat el premi “Best International Solution” a la millor tecnologia de fabricació additiva amb una innovació que permet fabricar per impressió 3D peces reforçades amb fibres de carboni, a la Conferència Mundial de l’Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d’Innovació (IASP), celebrada aquesta setmana a Moscou.

La tecnologia guardonada ha estat desenvolupada pel laboratori de recerca en materials del centre tecnològic Eurecat i permet obtenir estructures tres vegades més lleugeres que el titani.

El reconeixement a la tecnologia d’Eurecat suposa l’oportunitat de desenvolupar projectes pilot a la infraestructura pública de Moscou i ofereix també opcions d’obrir mercat a Rússia, mitjançant acords amb empreses i parcs tecnològics del país.

La nova tecnologia, desenvolupada al laboratori de materials d’Eurecat, permet obtenir estructures fins tres cops més lleugeres que el titani amb uns costos molt més baixos. Un dels seus avantatges és que permet processar una gran varietat de materials, incloent plàstics, ceràmics i metalls. Per exemple, permet fabricar una peça d’aliatge de titani reforçada amb fibres de carboni.

A més, la tecnologia es pot adaptar a múltiples tecnologies d’impressió 3D i permet la fabricació d’estructures altament optimitzades, amb materials d’altes prestacions, de forma que es possible desenvolupar estructures molt més lleugeres i resistents.

La nova tecnologia ha estat reconeguda a la Conferència Mundial de l’Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d’Innovació i permet fabricar per impressió 3D peces reforçades amb fibres de carboni.

Una altra prestació és que permet situar les fibres en totes les direccions amb gran llibertat de disseny. “Això permet reduir encara més el pes de les estructures, el que té un especial interès en sectors com l’aeroespacial”, explica Marc Crescenti, expert en materials compostos del centre Eurecat.

Font: web Eurecat

Comparteix