User login

Ascamm col·labora en el desenvolupament de la primera màquina comercial basada en tecnologia USM (UltraSonic Molding)
Edició/ 21 de September de 2011

El Centre Tecnològic de la Fundació Ascamm, amb seu al Parc Tecnològic del Vallès (PTV), col·labora en el desenvolupament de SONORUS 1G, la primera màquina comercial basada en tecnologia USM (UltraSonic Molding) que permetrà modelar micro-peces per al sector industrial a través d’ultrasons d’alta potència.

Una major eficiència energètica, precisió de la peça final i la reducció de deixalles de matèria prima són alguns dels avantatges de SONORUS 1G respecte les solucions disponibles actualment al mercat de fabricació de micro i mini peces.

L’equip d’Ascamm haurà d’estudiar i desenvolupar l’adaptació i la implementació de solucions tècniques en el prototip, verificar el rendiment de la màquina en condicions industrials i dur a terme l’estudi de factibilitat orientat a incrementar les funcionalitats, entre d’altres tasques d’investigació.

El projecte té una durada de dos anys i participen altres empreses com Ultrasion SL, Mateu & Sole, Promolding i Cedrat. La iniciativa s’emmarca dins el projecte SONO’R’US i està finançat per la Comunitat Europea dins del Sèptim Programa Mac (FP7).

SONORUS 1G es presentarà com a novetat mundial a la pròxima fira de plàstics Equiplast que se celebrarà a Barcelona del 14 al 18 de novembre 2011.

Data d'elaboració: 21/09/2011
Font i fotografia: notícia PTV, 20/09/2011

Comparteix

afegir comentari

Log in or register to post comments