User login

La UAB amb la nova Xarxa Espanyola Matemàtica-Indústria
Edició/ 11 de October de 2011
El Servei de Consultoria Matemàtica de la UAB s'ha adherit a la Xarxa Espanyola Matemàtica-Indústria,presentada el 30 de setembre passat a Santiago de Compostela. Aureli Alabert, professor del Departament de Matemàtiques, n'és el vicepresident.

La xarxa aplega 30 grups de recerca de 19 universitats espanyoles orientats a la transferència de tecnologia matemàtica d'arreu de l'Estat. El seu principal objectiu és incrementar l'ús de les matemàtiques en el sector productiu a través de la col·laboració entre les universitats i el món empresarial en projectes estratègics.

La xarxa serà un fòrum d'intercanvi d'experiències entre els grups de recerca. Serà també un interlocutor amb les empreses i centres tecnològics. Amb aquesta iniciativa, es vol augmentar la competitivitat dels grups de recerca espanyols i aconseguir un impacte real en la indústria, com ha succeït a altres països que compten amb xarxes similars (Canadà, Austràlia o Regne Unit).

La Xarca s'ha marcat una sèrie de reptes per als propers tres anys: assolir 100 projectes  competitius o contractes directius amb empreses, impartir 25 cursos de formació, publicar 25 articles o tesis en el marc de projectes i contractes  amb el sector productiu, obtenir 10 inscripcions en el Registre de la Propietat Intel·lectual i sol·licituds de patents, crear cinc empreses de base tecnològica  i difondre entre 900 entitats  les capacitats  de la xarxa.

L'aplicació de tècniques matemàtiques al sector industrial ha permès assolir avenços tan diversos com ara, per exemple, la millora en la protecció de dades a les administracions públiques, la simulació del moviment de viatgers a aeroports, el control de qualitat de processos en metal·lúrgia, etc.+ informació

 

Data d'elaboració 11/10/2011

Font i fotografia: notícia PRUAB, 03/10/2011 

 

 
 
 
Comparteix