User login

Nou llançament de Murata
Edició/ 5 de December de 2012

Murata, empresa japonesa amb filial al Parc Tecnològic del Vallès, ha anunciat la producció en massa del primer condensador ceràmic monolític (MLCC) sobre un substrat d'interposició.

Es creu que és el primer MLCC del món en tenir aquesta tècnica de construcció, la sèrie ZRA ha estat dissenyada específicament per absorbir la vibració mecànica generada dins del condensador, ja que normalment fa un soroll com el d'un"grinyol", quan se l'hi aplica el voltatge.  

El "grinyol" s'ha convertit en un problema per la indústria, especialment en el disseny dels circuits d'alimentació de les aplicacions de consum com els ordinadors portàtils, smartphones i càmeres digitals. El PCB pot amplificar l'audio del soroll generat pel condensador, de manera que mitjançant l'ús d'un substrat d'interposició el "MLCC" queda aïllat mecànicament del PCB. 

Les proves realitzades per Murata han indicat  una reducció de 20 dB del soroll d'àudio mesurat a 3 kHz comparat amb un MLCC de construcció tradicional. La sèrie es compon actualment de 22 ZRA 6,3 uF valors WV amb classificació de temperatura en ambdós X5R 0804 i 0906 formats. Més valors de capacitat, en el rang de 1-22 uF, s'afegiran en breu.

 

Font i fotografia: notícia de www.murata.eu 01/12/2012

 

 

 

 

 

 

Comparteix