User login

Cerdanyola Connecta s'obre amb l'aposta de consolidació de les empreses
Edició/ 15 de March de 2013
La jornada "Creació, consolidació i internacionalització de l'empresa" ha obert les activitats incloses en el marc del programa de suport a l’empresa, Cerdanyola Connecta. La jornada principal del programa serà l’encontre empresarial Cerdanyola Xarxa de Valor Compartitque es farà el dia 22 de març al Parc Tecnològic del Vallès (PTV).

La primera sessió de Cerdanyola Connecta va reunir més d'una cinquantena d'empresaris, directius i emprenedors interessats en conèixer els principals serveis que els poden ofertar els diversos agents socioeconòmics del territori per a la creació, promoció i consolidació de les seves empreses.

Cerdanyola Connecta és una iniciativa de l'Ajuntament Cerdanyola, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i organitzat pel PTV, que té com a principals objectius potenciar la interrelació del teixit productiu per aprofitar les oportunitats del territori, impulsar una xarxa relacional de col·laboració empresarial entre les pimes i les entitats científico-acadèmiques del territori, generar accions de cooperació i acció conjuntes d'innovació i fomentar la cultura col·laborativa i particularment la cooperació empresarial, especialment per a pimes, micropimes i emprenedors.

Fonts de l'organització indiquen que la primera jornada es va estructurar en tres mòduls amb temàtica diversa. El primer va servir per exposar els recursos de què disposen les empreses a l’hora de constituir-se, tant per part d’organismes de gestió pública com privada. En aquest sentit, Isabel Olivares, tècnica d'Assessorament a Nous Emprenedors, va manifestar les prestacions del Servei Municipal d’Ocupació (SMO) de l’Ajuntament de Cerdanyola, i també va intervenir en el mateix sentit Guillem Perdrix, director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. A més, Xavier Garriga, adjunt a la direcció del PTV va donar a conèixer els programes de suport a la creació d'EBTs del PTV, i Manuel Marin, director del Centre d'Emprenedors, va exposar el Programa Market Assessment d'ACC10-EADA.

El segon mòdul de la jornada abordava les eines necessàries perquè els emprenedors, un cop creada l'empresa, puguin consolidar-la. Juli Mitjans, tècnic d'assessorament empresarial de l’SMO de l'Ajuntament, i Javier Elizondo, cap d'assessorament empresarial d’ACC1ó, van exposar els serveis que s’ofereixen des dels seus respectius organismes públics, mentre Manel Amado, cap d'assessoria de comerç interior de la Cambra de Comerç de Sabadell, i Ana Isabel Pérez, consultora financera de Pimec exposaven els recursos que també es presten des de les seves entitats.

La internacionalització de les empreses va ser el tema central de l’últim mòdul i va comptar, amb la intervenció de Javier Elizondo, d’ACC1ó, de Joan Valls, director de l’Àrea d'Assessoria, Promoció i Formació de la Cambra de Sabadell i de Montse Castro, coordinadora del programa Country Manager Pimec.

La segona jornada del programa es fa avui, 15 de març, i aborda el finançament, la innovació i la transferència de coneixement, i la tercerà serà el 26 de març, dimarts, per tractar la col·laboració empresarial i bones pràctiques.

Abans d'aquesta darrera jornada s'haurà celebrat l'Encontre empresarial del 22 de març. En aquesta sessió es realitzaran reunions de 15 minuts com a màxim, programades entre empreses, entitats i/o grups de recerca afins que es fixaran atenent a les preferències expressades per les parts. A més de les reunions individuals, els inscrits trobaran espais de contacte que els permetran interactuar amb la resta de participants.

L’objectiu de l’encontre és augmentar les possibilitats de generar negoci, ampliar els seus contactes empresarials, consultar ofertes i demandes entre diferents entitats, establir un primer contacte entre entitats amb opcions de poder treballar conjuntament, definir les bases per a una futura col·laboració, ampliar el mercat i les possibilitats de negoci, generar contactes amb entitats tecnològiques, universitàries i d'investigació.

L’encontre es durà a terme al Centre d’Empreses de Noves Tecnologies del Parc Tecnològic del Vallès i està obert a empreses, emprenedors, centres tecnològics, universitats, associacions empresarials i entitats vinculades al territori. Per a participar cal que les entitats complementin i retornin al PTV el formulari d'inscripció (http://cerdanyolaconnecta.ptv.cat/) amb la data d'avui, 15 de març, com fi de termini.

Font: http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/03/15/cerdanyola_connecta.html

Comparteix