Innovació al Fòrum Biocat 2011
Edició/ 29 de November de 2011

La innovació i els reptes del sector biotecnològic van centrar la quarta edició del Fòrum Biocat celebrada a la Casa de la Llotja de Mar de Barcelona. És la jornada anual del sector biotecnològic, biomèdic i de tecnologies mèdiques de la BioRegió de Catalunya. L’acte va reunir representants de més de 900 organitzacions de l’àmbit científic i empresarial, investigadors, gestors de centres de recerca, i representants d’universitats i hospitals.

L’edició d’enguany pretenia fomentar la innovació i la reflexió conjunta sobre els grans reptes del sector. Alguns dels temes més importats plantejats al llarg de la jornada van estar: com garantir la introducció de la innovació en els sistemes de salut en un moment de restriccions econòmiques globals; com impulsar la medi­cina personalitzada i obtenir tots els avantatges que ofereix en termes de gestió assistencial, de millora qualitativa de l’atenció i de racionalització del sistema; o com aconseguir transformacions organitzatives positives a l’empresa amb una gestió adient dels recursos humans.

La conferència central de la jornada, “L’experiència de NICE”, va estar pronunciada per Andrew Dillon, director general del National Institute for Health & Clinical Excellence (NICE) del Regne Unit, entitat que s’ha constituït en el màxim referent europeu en aquest àmbit i que té com a objectiu millorar la presa de decisions pel que fa a la pràctica clínica i a la incorporació de nous medicaments i noves tecnologies. El conseller de Salut també va reunir amb Andrew Dillon.

A banda, la jornada també es va acollir el lliurament de la quarta edició del Premi BioEmprenedorXXI, que reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de les ciències de la vida.


Data d'elaboració: 29/11/2011
Font i fotografia: recull premsa Gencat, 24/11/2011

TAGS notícia, fira
Comparteix