User login

Teletreball i autoocupació: claus del nou mercat laboral
Edició/ 17 de June de 2013

Addicionalment a la transformació de la societat i els negocis, el mercat laboral també està canviant. El teletreball i l’autoocupació seran dues de les claus d’aquest segle XXI.El teletreball

Més d'un terç dels empleats a tot el món treballaran a distància abans de 2015, segons les últimes dades de la consultora nord-americana International Data Service (IDC). A casa, a la terrassa d'un bar, a l'AVE Barcelona-Madrid, a qualsevol lloc i a qualsevol hora. La tecnologia permet que col·laboradors dispersos en el territori i en hores diferents puguin treballar en equip en un mateix projecte.Alguns dels avantatges són la flexibilitat, la conciliació, adquisició de talent deslocalitzat o productivitat. Segons NetApp, el 87% dels directius informen d'un augment de la productivitat d'entre el 5 i el 25% dels teletreballadors respecte a l'empleat d'oficina. Tot i que també hi ha certs inconvenients com l'aïllament, que es poden solucionar amb una cultura 2.0 en l'organització. 


L'autoocupació

No busquis feina, cerca una vida de la qual no et vulguis retirar mai. Un gran article de @ristomejide amb qui coincideixo plenament. A banda del treballador, l’autònom o l’emprenedor hi ha aquest nou concepte d’ocupació, probablement l'única possibilitat real per a moltes persones. No només per la dificultat econòmica del nostre entorn sinó pels canvis estructurals que s'estan produint en el mercat laboral com a conseqüència de l'impacte de l'economia digital.Els nous professionals han de veure la seva carrera com una evolució contínua. I les empreses com a sistemes neuràlgics que fan possible que aquests professionals puguin sumar-se en moments puntuals. Has de treballar el teu projecte personal com si fos una start-up, tal com indica Reid Hoffman. Has d'estar preparat per ser la teva pròpia marca, la possibilitat de ser el teu propi cap, de no tenir por a creure en tu mateix.Estem escrivint un segle XXI ple de canvis i incerteses però no tenim més remei que, professionals i empresaris, perdre la por a la inseguretat, aguditzar el nostre enginy, reinventar allò après, formar-nos de nou, explorar, innovar i creure més que mai en la possibilitat de fer realitat els nostres somnis.

Font: http://www.viaempresa.cat/ca/notices/2013/06/teletreball-i-autoocupacio-claus-del-nou-mercat-laboral-1032.php

Comparteix