França va entrar en recessió el primer trimestre de l'any
Edició/ 28 de June de 2013

L'economia francesa va entrar en recessió entre el gener i el març d'aquest any, després de registrar dos trimestres consecutius amb un descens del 0,2%, ha informat avui l'Institut Nacional d'Estadística francès(INSEE).

El poder adquisitiu, no obstant, va tenir una millora de l'1%, després d'haver caigut un 0,9% el trimestre anterior, segons l'INSEE.

Entre els mesos de gener i març, les importacions van pujar un 0,2%, davant la caiguda anterior de l'1%, mentre que les exportacions van caure un 0,7 %, tres dècimes més que el trimestre anterior. Segons aquestes xifres, la contribució del saldo exterior a l'evolució de l'activitat va ser negativa, de -0,2 punts, davant l'aportació de 0,1 punts en el quart trimestre del 2012.

La inflació, afegeix la font, va progressar moderadament en el primer trimestre d'aquest exercici, fins a arribar al 0,3 %, una dècima més, però no va impedir que el poder adquisitiu creixés aquest 1%, després d'haver baixat un 0,9% entre l'octubre i el desembre del 2012.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/franca-entrar-recessio-primer-trimestre-lany-2438810

Comparteix