User login

Neix Cerdanyola Comerç i Serveis, fruit de la fusió de quatre associacions de comerç local
Edició/ 29 de October de 2013

Cerdanyola Comerç i Serveis és la nova entitat nascuda de la fusió de quatre associacions de comerç de la ciutat – Eix Centre, Les Fontetes, El Rovell de l’ou i Casc Antic – i que a partir de l’1 de gener del 2014 buscarà defensar i dinamitzar el món del comerç i els serveis de la ciutat des de la unitat i l’esforç conjunt. La Junta Directiva de la nova entitat està presidida per en Xavi Olivé.

El procés d'unificació va començar l’any 2011 en un context de crisi econòmica i amb un canvi de govern a la ciutat que va dur a les cinc associacions de comerç de Cerdanyola a dur a terme iniciatives conjuntes com la campanya Sorteig de Nadal 2012 o assistir com a presència única al Consell Municipal de Comerç. Durant aquest procés, que sempre ha tingut el suport del govern municipal, es va discutir sobre quina opció podria ser la més idònia, si la federació o la unió. Eix Centre, Les Fontetes, El Rovell de l’ou i Casc Antic es van decantar per la unificació, mentre que Sant Antoni Bonasort, partidària de la federació, ha quedat momentàniament al marge.

La nova entitat s’ha constituït i registrat com a Cerdanyola Comerç i Serveis i compta actualment amb 170 associats. El president de l’entitat, Xavi Olivé, i un dels set vocals, Jordi Morera, expliquen que l’entitat "vol defensar el model de comerç local català, implicar-se en la trama social de la ciutat i tenir una estructura professional que els permeti actuar com a grup de pressió". Cerdanyola Comerç i Serveis treballarà sobre quatre grans eixos: la fidelització dels clients, formació continua dels associats, potenciar la comunicació interna i externa, i oferir serveis als associats, com la possibilitat d'establir convenis de col·laboració entre ells o amb grans empreses o entitats bancàries, que poden facilitar moltes operacions. Un dels objectiu que es fixa Cerdanyola Comerç i Serveis a curt termini es poder arribar als 200 associats. La vice-presidenta de l’entitat, Elisabet García, assegura que mentre per una banda es manté la porta oberta a l’associació de Sant Antoni – Bonasort, també hi ha contactes per incorporar al teixit comercial de zones com Canaletes i La Farigola que no tenien associació comercial.

El regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz, creu que la unificació del comerç local és una bona notícia per a Cerdanyola, "ja que la suma d’esforços multiplica els beneficis per a tothom, permet constituir una marca de comerç de ciutat i un interlocutor potent per abordar les polítiques de desenvolupament econòmic local".

La junta de la nova entitat, aprovada per assemblea general celebrada el dijous 24 d’octubre, està presidida per Xavier Olivé. La completen Elisabet García (vice-presidenta), Ramon Estradera (Tresorer), Cristina Bustamante (Secretària) i set vocals: Conxita Piulats, Jordi Morera, Montse Gabarra, Maria Girona, Olivia Pascual, Miquel Grau i Joaquim Dubà.

Font: www.cerdanyola.info

TAGS comerç
Comparteix