La Fira de Santa Llúcia es farà del 5 al 22 de desembre
Edició/ 19 de November de 2013

El Consell de Comerç debat sobre aquesta activitat, pensada per crear ambient nadalenc i convidar la ciutadania perquè faci les compres d’aquesta època de l’any a la ciutat. En aquest sentit es millorarà la il·luminació dels carrers del municipi i es treballa per oferir més propostes lúdiques a la fira de Nadal.

El Consell de Comerç debat sobre aquesta activitat, pensada per crear ambient nadalenc i convidar la ciutadania perquè faci les compres d’aquesta època de l’any a la ciutat. En aquest sentit es millorarà la il·luminació dels carrers del municipi i es treballa per oferir més propostes lúdiques a la fira de Nadal.

La Fira de Santa Llúcia es farà entre el 5 i el 22 de desembre. El Consell de Comerç va dedicar una part important del seu temps a parlar-ne. La idea seria fer una activitat que sigui efectiva i llueixi més que en edicions anteriors. Els representants municipals van explicar que es treballa per reforçar l’ambient nadalenc durant aquestes dates, seguint l’exemple dels Mercats Medievals. Els comerciants participants al Consell van exposar que una activitat com aquesta necessita més temps per a organitzar-se, comptant amb les aportacions del comerç de la ciutat. Hi ha previstes 8 places per a establiments de la ciutat, tot i que si hi ha més demandes s’ampliarà per acollir tots els establiments que sol·licitin ser-hi.

El govern local va informar que s’està elaborant el projecte tècnic per instal·lar la il·luminació de Nadal als carrers i Mercats Municipals. Es contemplarà la proposta dels comerciants de substituir algunes lluminàries dels fanals per arcs, més vistosos que no pas aquelles. Un canvi que no suposarà cap increment pressupostari.

Valoració d’activitats realitzades

El plenari del Consell de Comerç va valorar la darrera edició del Firestoc de tardor. El govern local va destacar el manteniment de l’oferta comercial i les accions fetes per dinamitzar-lo, amb la programació d’actuacions artístiques al llarg de la jornada. Dies abans de la realització de l’activitat, es va potenciar la difusió amb la millora de les banderoles existents. Un material que s’anirà reforçant en properes edicions de la fira.

Els comerciants van demanar la possibilitat de repensar les actuacions, per lligar-les bé amb el fet comercial.
Les persones reunides van valorar el funcionament del concurs Aparablues, vinculat al Festival Blues de Cerdanyola. Un certamen que ha tingut poca participació, en l’edició d’enguany ja que els representants del comerç van qüestionar la comunicació de l’esdeveniment i les dates limitades per participar-hi. Es va acordar explorar maneres per millorar la participació al concurs en properes edicions.

Informacions diverses

Es va informar del funcionament de l’edició d’enguany de les VIII Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Bolet. La manca de pluges hauria provocat un cert endarreriment en l’inici de l’activitat, compensat, a posteriori, amb la pròrroga de les jornades fins al 17 de novembre.

La reunió de treball va servir per presentar al plenari la nova associació Cerdanyola Comerç i Serveis. La nova entitat neix de la fusió de quatre associacions de comerç de la ciutat: Eix Centre, Les Fontetes, El Rovell de l’ou i Casc Antic. A partir de l’1 de gener del 2014 buscarà defensar i dinamitzar el món del comerç i els serveis de la ciutat des de la unitat i l’esforç conjunt.

Precs i preguntes

En aquest punt el representant de la llotja de Serraperera va manifestar el malestar dels concessionaris per les parades buides existents, al temps que demanava s’asfalti una plaça on s’instal·la el mercadal setmanal, emprada des de les darreres millores a la zona. Pel que fa al Mercat de les Fontetes, els paradistes van exposar a través d’un portaveu la seva voluntat de treballar amb l’Ajuntament per donar continuïtat a la relació que els vincula.

Els representants de l’hostaleria van demanar que es tramitin les notificacions dels tributs municipals a nom de l’empresa titular de l’activitat, no pas dels propietaris dels locals. S’han detectat disfuncions en aquest sentit, que els representants municipals van anunciar que es resoldran. També es va demanar que les preguntes no contestades d’un plenari passin al següent. Una petició que s’admet.

Els representants de l’hostaleria van demanar als representants del govern local sobre el retorn que correspon a Cerdanyola de la taxa turística implantada per la Generalitat. Uns diners que s’han rebut junt amb unes indicacions molt determinades sobre en què es poden invertir aquests recursos, sempre en àmbits de la promoció turística de la ciutat. Els representants del govern municipal van explicar que s’han rebut els diners i que actualment s’estudia quin ús se’n farà.

Font: web Cerdanyola.info

TAGS fira
Comparteix