User login

Referents de prestigi empresarial per sortir de la crisi
Edició/ 25 de November de 2013

Opalo Perfumeries, el Consorci del Sincrotró Alba, Dentaid, el Centre Tecnològic Ascamm, Jesmon Telecomunicaciones, l'autoservei Padró Solanet i Tast & Gust van rebre el reconeixement de la segona Nit de Cerdanyola Empresarial, una vetllada en què Sticos Intelligent Safety rebia la Beca Rotary d'impuls a l'emprenedoria. 

Més de 300 representants del món econòmic de Cerdanyola es van reunir dijous passat a l'Hotel Campus per reflexionar sobre els reptes i solucions per al teixit econòmic de la ciutat i fer un reconeixement a algunes de les realitats empresarials més destacades de la ciutat.

Un optimisme moderat en què sortirem de la crisi fonamentant-se en la indústria, la col.laboració del sector públic i privat per lluitar contra l'atur i la capacitat de lideratge empresarial innovant i fent equip són algunes de les conclusions de la II Nit de Cerdanyola Empresarial.

Els guardons

La periodista Elisabet Carnicé introduïa la vetllada amb la metàfora dels castellers com la necessitat de fer pinya per afrontar el risc i aixecar un projecte empresarial sòlid i exitòs.

Un tocar el cel que Cerdanyola Empresarial considera que han fet algunes de les empreses locals que ahir rebien un reconeixement públic a la seva trajectòria. Òpalo Perfumeries rebia el guardó a la Responsabilitat social corporativa per combinar els valors de l'humanisme i l'economia; el Consorci del Sincrotró Alba aconseguia el reconeixement a la Projecció de la ciutat per donar a conèixer Cerdanyola entre científics i empreses d'arreu del món; l'empresa de salut bucodental Dentaid guanyava el premi a la Internacionalització per la seva presència a més de 50 països; Jesmon Telecomunicaciones assolia el guardó de Foment de l'ocupació per haver passat de 5 treballadors al 1989 als 97 de l'actualitat; el Centre Tecnològic ASCAMM rebia el guardó d'Innovació i desenvolupament per ser un referent en el desenvolupament de tecnologia aplicada al món industrial del país; l'autoservei Padró-Solanet guanyava el reconeixement de Comerç per la seva atenció de proximitat al client amb productes de qualitat; i Tast & Gust obtenia el guardó de Restauració per ser un referent de prestigi de cuina de mercat amb producte de proximitat.

Per la seva banda, el Rotary Club de Cerdanyola atorgava la segona beca d'impuls a l'emprenedoria per a un projecte tecnològic per evitar accidents laborals. Remei Gómez, presidenta del Rotary Club, anunciava el guanyador, Sticos Intelligent Safety (start-up ubicada al viver del Servei Municipal d'Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès), i els dos finalistes, ebay.cat, projecte de venda al detall de bicicletes i motos elèctriques, i Sol Natura, projecte ambiental per complementar el currículum formatiu a les escoles.

Moderat optimisme

A més dels premis, la nit empresarial és punt de trobada i reflexió. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, apuntava un optimisme moderat en què aviat es sortirà de la crisi amb fonaments de tecnologia i innovació, però tenint clar que "Catalunya serà industrial o no serà". Puig remarca que Catalunya és la regió europea que capta més inversió estrangera perquè té una imatge diversa, de qualitat, amb formació, bones infrastructures i importants centres tecnològics i de recerca. El conseller remarca que la Unió Europea recomana que un 20% del Producte Interior Brut (PIB) d'un país sigui industrial i Catalunya ja compleix aquesta fita amb l'objectiu d'arribar al 25%.

L'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, insistia en la necessitat de la col.laboració público-privada per reactivar l'economia i feia una crida a que administració i empresaris lluitin junts contra l'atur amb el compromís ètic "que no pot quedar ningú enrera". Carme Carmona considera que Cerdanyola és una ciutat amb marca pròpia, gran potencial i les persones per impulsar l'economia, però indica que cal abordar un full de ruta conjunt basat en el coneixement i la col.laboració per confirmar-se com un cluster d'excel.lència.

El president de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, plantejava la necessitat que els empresaris assumeixin lideratge amb autoconfiança, innovant, esperit col.laborador, voluntat d'associació i fent equip. Sisquella afirma que aquests valors de lideratge han de servir per generar "un món millor que sigui millor econòmicament i socialment" amb garantia de benestar.

La vetllada va tenir també una vessant solidària ja que els beneficis del sopar de la II Nit de Cerdanyola Empresarial es destinen al programa de lluita contra la pobresa infantil de l'assemblea comarcal de la Creu Roja.

Comparteix