Ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes de reactivació industrial
Edició/ 1 de July de 2014

El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), ofereix una nova convocatòria de l'ajut per a projectes de reactivació industrial.

Els destinataris d’aquesta línia d'ajuts són les empreses que fomentin la reactivació industrial, especialment de les comarques en què la taxa d'atur se situa per sobre de la mitjana o que hagin patit una deslocalització industrial amb una afectació superior a 100 treballadors. Poden sol·licitar l'ajut fins al 31 de desembre

CONDICIONS

Les empreses beneficiàries han de complir tres dels sis requisits següents:

Comptar amb una estructura de recursos propis no inferior al 40% en el seu darrer balanç tancat o en el moment de la formalització de l'operació, sense comptar el préstec objecte de la línia de reactivació industrial.

Tenir un centre de producció de menys de 250 treballadors i haver facturat en el darrer exercici menys de 40 milions d'euros. 

Acreditar un percentatge de vendes a l'estranger superior al 25% durant els tres darrers exercicis de manera continuada o, com a mínim, en dos dels tres exercicis.

Disposar d'un avantatge competitiu, basat en una patent o projecte d'R+D desenvolupat recentment o que s'estigui desenvolupant en l'actualitat, en col·laboració amb un centre tecnològic a Catalunya.

Disposar de contractes i comandes signades per al finançament del circulant.

Impulsar un projecte d'inversió i d'ocupabilitat en una comarca amb una taxa d'atur industrial superior a la mitjana de Catalunya o que hagi patit una deslocalització industrial en el darrer exercici amb afectació superior a 100 treballadors.

Podeu consultar tota la informació relacionada amb els requisits per accedir als ajuts, la documentació que heu de presentar i els terminis de resposta a la vostra sol·licitud a la pàgina de Canal Empresa corresponent a aquest tràmit.

COM ES FA LA SOL·LICITUD

Si hi esteu interessats, heu de seguir els passos següents:

Emplenar el formulari de sol·licitud de finançament que trobareu al web de l’Institut Català de Finances.

Presentar la sol·licitud a l’Oficina de Gestió Empresarial.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 de desembre.

Font: web Gencat

Comparteix