User login

SENER i AFCONS construiran clau en mà una central d'emmagatzematge i regasificació de GNL a l'Índia
Edició/ 25 de March de 2015

El projecte de Jaigad, adjudicat al consorci per H-Energy, començarà a construir-se a mitjan 2015.

Nova Delhi (Índia), 23 març 2015 - El consorci format per SENER i AFCONS ha subscrit un contracte amb H-Energy Gateway Private limited (HEGPL), companyia del grup Hiranandani, per dur a terme l'enginyeria, compres, construcció i posada en marxa, fins al seu lliurament clau en mà, del seu projecte d'emmagatzematge i regasificació de gas natural liquat (GNL) a Jaigad, Maharashtra (Índia). La capacitat de la planta serà de 8 milions de tones anuals (MTPA) i està previst que les obres de construcció comencin a mitjans d'aquest any.

"H-Energy està content d'haver obtingut els permisos mediambientals a principis d'aquest mes juntament amb la confirmació de connexió a xarxa en Dabhol. La signatura d'un contracte clau en mà amb el consorci SENER - AFCONS marca una altra fita per al projecte. Estem enormement satisfets amb les capacitats del consorci per lliurar un terminal de regasificació de GNL de referència mundial World Class; i esperem estendre aquesta associació per molts altres projectes en el futur ", ha declarat Darshan Hiranandani, CEO del grup H-Energy.

"Estem molt satisfets de la nostra col·laboració amb H-Energy i amb el nostre soci en EPC, AFCONS. En aquest projecte, SENER va a emprar les seves principals capacitats realitzant una aportació real de tecnologia a l'Índia. Estem orgullosos de formar part de la construcció d'una terminal de GNL de primer nivell al país. És, a més, un gran moment per a nosaltres, ja que hem aconseguit aquest contracte en el nostre segon any d'operació a l'Índia "ha afegit Shaju Stephen, director general i CEO de SENER a l'Índia.

Alhora, el director general d'Energia i Processos de SENER, Borja Zárraga, afirmava: "Aquest contracte clau en mà representa un altre pas per SENER a l'Índia. Som una companyia global d'enginyeria i construcció de plantes industrials amb referències a GNL com Sagunt a Espanya, Gate Terminal a Holanda, Dunquerque a França, Zeebrugge a Bèlgica o el gasoducte virtual per YPFB a Bolívia, entre d'altres. Esperem que a la planta de Jaigad se sumin aviat nous contractes en el sector del GNL a Àsia, on ja estem presents amb altres tecnologies en les que som una companyia líder d'enginyeria i construcció, com és el cas de les plantes solars tèrmiques ".

"Estem encantats d'aquestes associats a aquest prestigiós projecte d'H-Energy i dins d'un consorci amb SENER. Tenim actualment una llarga empremta en el sector del GNL, ja que hem construït 4 tancs de GNL a l'Índia, una central de regasificació i dos molls d'atracada (jetties) de GNL. A més, les nostres més de cinc dècades d'experiència en l'execució de projectes complexos en els sectors naval, d'autopistes, metres i ferrocarril, i les dues plataformes offshore de procés de refinament i gas, d'alt valor afegit, recentment completades, confirmen la nostra capacitat per lliurar aquest projecte dins dels terminis acordats. Això hauria de ser una porta d'entrada per construir una relació a llarg termini amb el nostre soci SENER i el client H-Energy ", ha dit K. Subrahmanian, vicepresident i director general de AFCONS Infrastructure Limited.

El consorci AFCONS - SENER LNG Construction Projects PVT LTD està participat en un 49-51%, respectivament, per les dues companyies i serà responsable del disseny, l'enginyeria, les compres, la direcció del projecte, la construcció, les proves i la posada en marxa de la terminal de GNL.

SENER durà a terme la totalitat del disseny i l'enginyeria d'aquest projecte dins del consorci, i donarà suport a aquest, gràcies a la seva experiència específica en la gestió de les compres, la construcció, la direcció del projecte i la posada en marxa.

El projecte va ser adjudicat al consorci dins d'una competició internacional ia continuació es va realitzar una visita a planta a projectes executats per SENER a Europa, que han acreditat l'avantatge que SENER manté en aquest terreny respecte als seus competidors.

Font: web SENER

Comparteix