Eurecat preveu la plena ocupació dels professionals especialitzats en robòtica els propers 5 anys
Edició/ 25 de May de 2016

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) preveu que el mercat absorbirà tots els professionals formats en robòtica durant els propers cinc anys, donades les estimacions de la Unió Europea que apunten que es crearan 900.000 llocs de treball de perfils tecnològics i digitals.

Segons el director de Formació d’Eurecat, Marc Capellades, “només la implantació de la indústria 4.0, l’anomenada quarta revolució industrial, requerirà de molts de professionals especialitzats en robòtica col·laborativa”, un àmbit que “està creixent amb xifres de dos dígits i on a l’actualitat hi ha molts pocs perfils professionals”.

Es tracta, afirma, d’una “oportunitat molt gran per a professionals del món científic o tecnològic que vulguin incorporar-se a llocs de treball vinculats a la fabricació, el disseny i la programació de robots i drons” i en connexió amb altres disciplines vinculades a la informàtica, l’enginyeria, la microtecnologia i la nanotecnologia, la intel·ligència artificial o les impressores 3D.

D’acord amb les dades publicades recentment per Bank of America Merrill Lynch, es calcula que el mercat de la robòtica assolirà un valor de 142.000 milions d’euros a nivell global l’any 2020, gairebé quadruplicant els 32.000 milions actuals.

Per atendre aquesta demanda, Eurecat i la Universitat de Vic (UVic) han començat a impartir el present curs el primer Màster en Robòtica del país que combina les noves tendències de robòtica industrial i robòtica mòbil (terrestre i aèria).

En el cas d’Espanya “es xifra en 95.000 el número de llocs de treball tecnològics que no es poden cobrir per falta de professionals qualificats”, remarca Capellades, qui confia que, en el cas de la robòtica, els nous perfils que aportarà el màster al mercat “permetin que el país continuï entre els 10 primers del món”.

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 36 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró i Reus i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que proporciona Eurecat accelera la innovació, elimina la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.

Font: web eurecat

Comparteix