User login

Les cooperatives escolars tanquen el programa lliurant els seus beneficis
Edició/ 21 de June de 2016

Les sis cooperatives que han participat en el programa de Cultura Emprenedora a l'Escola, de les escoles Serraparera, Xarau i Carles Buïgas es van trobar a l'Ateneu per fer el tancament del projecte, juntament amb les persones representants de les entitats que cadascuna de les cooperatives han triat per donar-los part dels beneficis després de les vendes dels seus productes al mercat.

En l'acte hi han participat també l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà; la regidora d'Educació, Elvi Vila i el regidor d'Empresa i Promoció Econòmica, Marc Costa. En les seves intervencions inicials, el regidor d'Empresa i Promoció Econòmica i la regidora d'Educació han felicitat els nens i les nenes pel seu treball al llarg del curs i per tota l'experiència que aquest programa els ha aportat.

Després, les cooperatives han fet el lliurament de la part dels beneficis corresponent a la responsabilitat social a les entitats del tercer sector que cadascuna de les cooperatives han triat. La Cooperativa La Cesca de l’Escola Serraparera ha escollit Can Bitxitos, entitat de protecció dels animals. Antonio Manzanares, en representació de l'entitat FADAM,  ha recollit el taló de la cooperativa Les manetes creatives, per a la investigació sobre el càncer infantil.  Manzanares ha  agraït la tasca de la cooperativa i ha elogiat el programa de Cultura Emprenedora.

A l'escola Xarau,  la cooperativa Els 23 móns ha escollit l'entitat ADAC, de defensa dels animals. De fet, Sergi Juárez, representant d'aquesta entitat, havia recollit també el taló per a Can Bitxitos. La cooperativa Xarau Kids ha triat una entitat que ajuda una de les seves cooperativistes: l'associació Asperger-Catalunya, que ha estat representada per Núria Soto qui ha destacat la importància de donar visibilitat a aquests transtorns i els esforços que les entitats fan per integrar els afectats a la societat.

Càritas Diocesana ha estat l'entitat que ha rebut l'aportació de la cooperativa Pandibuïgas, i ha estat representada per Vicente Niño. Finalment, Santi Morera, com a president de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet ha rebut la donació de la cooperativa Artibuïgas i ha afirmat que el programa té una transcendència que va més enllà del projecte en sí perquè inculca en l'alumnat els valors de la mateixa Creu Roja.

Les juntes de les cooperatives, professorat i direccions dels centres han recollit els diplomes que acrediten la participació de l'alumnat i de les escoles en el projecte.

Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola, ha tancat l'acte posant en relleu la importància dels valors que implica el projecte de cultura emprenedora a l'escola: treballar junts, amb el bé comú com a objectiu, i sent responsables de les nostres actuacions.

Per al proper curs, està prevista la continuïtat del projecte, que impulsen conjuntament la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament, amb la incorporació de l'escola Les Fontetes.

Font: web Cerdanyola.info

 

Comparteix