Eurecat llança Sfëar, una nova tecnologia per fer música 3D
Edició/ 21 de June de 2016

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha desenvolupat una nova tecnologia, denominada Sfëar (www.sfear.com), per crear cançons i sessions de música en tres dimensions en directe i produir i distribuir música i continguts d’àudio immersiu en els dispositius mòbils a través d’auriculars.

Músics internacionals presentaran al Sónar+D, des d’avui i fins al 18 de juny, les primeres cançons 3D composades amb Sfëar, entre els quals figuren Mr J, col·laborador habitual de grans estrelles del panorama discogràfic internacional; l’artista sonor Timothy Schmele, autor de l’obra “Neurospaces” que representa l’activitat cerebral amb àudio 3D, i MainBerlin.

Segons pronostica Adan Garriga, director de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat, “el so 3D serà el nou estàndard en el camp de l’àudio, com ho va ser la irrupció del so estèreo en els anys cinquanta i el pas estèreo al sistema 5.1 en els vuitanta”.

En la seva opinió, “la tecnologia és tan nova que té el potencial per canviar totalment el mercat de la música, tant de les plataformes de streaming i de venta com de les discoteques i dels espectacles en viu”.

Amb el sistema Sfëar, subratlla, “els músics poden espacialitzar la música de forma senzilla i preocupar-se només de posicionar el so a l’espai, independentment del número d’altaveus”.

“Les eines Sfëar són compatibles amb la majoria de softwares que fan servir els creatius, de forma que ara un artista pot fer música 3D sense canviar el seu sistema de treball”, afegeix el director de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat.

Durant el Sónar+D, Eurecat mostrarà al Market Lab produccions binaurals i els assistents podran provar alguna de les eines per crear música immersiva per a auriculars. Paral·lelament, els visitants podran provar la sensació 3D a la Demo Room d’Sfëar, consistent en una instal·lació de 64 metres quadrats equipada amb un sistema d’altaveus 25.3 desenvolupat conjuntament amb Amate Audio on hi haurà diverses actuacions d’artistes convidats i sessions tècniques.

Font: web Eurecat

Comparteix