User login

L'empresa Millor Battery, dedicada al disseny i fabricació de bateries, guanya el premi local Yuzz
Edició/ 19 de July de 2016

El programa Yuzz “Joves amb Idees “ de Cerdanyola del Vallès lliurava ahir els seus guardons.

Yuzz és una iniciativa que dóna l'oportunitat als joves de la ciutat amb idees basades en les TIC, innovació tecnològica i /o social per desenvolupar i analitzar la viabilitat de la seva idea de negoci.

La masia de can Serraperra acollia ahir l'acte de lliurament de premis i distincions del programa Yuzz Cerdanyola. Presidit per l'alcalde de la ciutat, Carles Escolà, comptà amb la participació del regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Marc Costa, el representant del Banc de Santander, Jordi Mabras, entitat patrocinadora del programa i el coordinador del programa Yuzz, Gaspar Berbel.

Millor Battery , de Baltasar López, va ser el projecte guanyador del premi local del programa Yuzz. La seva empresa tecnològica dissenya i fabrica bateries en petites i mitges sèries per a vehicles elèctrics i aplicacions d'energies renovables. Com a premi farà un viatge a Silycon Valley i accedirà com a finalista als premis estatals Yuzz, dotats amb un 1r premi de 30.000€, 2n premi de 20.000 i 3r premi de 10.000€.

Iwit , de Jordi Muñoz i Xavier Canal, fou distingit com a 1r finalista. Es tracta d'una web que ofereix a clients que busquen coses que fa temps que busquen i no troben. Bicing Time, de Kevin Enrique, Johsom Yumiseba i Gabriel Martins, es destacà com a 2n projecte finalista. Es tracta d'una app perquè les persones usuàries del bicing puguin calcular la ruta i agafar l'itinerari més òptim amb dies d'antelació.

Assessoria on line Siro, de Laura Sillo, impulsora de la idea, fou destacada com a finalista al premi dona emprenedora. Es tracta d'un servei en línia que ofereix a societats i autònoms la gestió integral dels seus negocis quant a matèria comptable, fiscal i laboral, entre d'altres serveis. Aquest projecte participarà a la final estatal del premi dona emprenedora, dotat amb 20.000 euros. Donko, d' Isabel Borràs, fou destacat com a finalista en aquesta categoria. Es tracta d'una plataforma social que comunica a persones o entitats que necessiten donar en adopció un animal amb persones que estan interessades a aadptar-ne un.

Coldat , de Massimo Angelini va ser proclamat finalista del centre cerdanyolenc Yuzz als premis Fintech (projectes basats en Big Data). La idea proposa crear una plataforma web on els propietaris de diferents comerços puguin pujar les seves dades de vendes perquè es puguin analitzar emprant tècniques Big Data. Coldat concorrerà a la final estatal, on es triaran els 10 millors projectes i els premiaran amb un programa d'acceleració específic de quatre mesos de durada.

Idees emprenedores que acabin creant ocupació

El regidor de Treball i Promoció Econòmica, Marc Costa, va destacar la dificultat del jurat a l'hora de triar els guanyadors, ja que tots els projectes tenien molta qualitat. A més, va remarcar que l'objectiu és trobar joves amb idees emprenedores que poden acabar en empreses.

El director de Banca Institucional de la Territorial de Catalunya de Banc Santander, Jordi Mabras, va insistir en la qualitat dels productes finals i assegura que es deu no només al propi talent dels joves sinó també a la feina feta des de l'organització.

El coordinador del programa Yuzz, Gaspar Berbel, va ressaltar l'èxit del projecte del qual han sobreviscut 7 dels 13 projectes que van començar, un fet destacable perquè a Cerdanyola s'oferia per primera vegada.

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, es va congratular que el programa hagi estat de profit per als participants tot desitjant que serveixi d'ajuda per trobar oportunitats perquè tothom pugui sortir beneficiat i fer realitat les seves idees.

Present en més de 40 centres

El programa YUZZ "Joves amb idees" està present ja en 43 centres i repartirà més de 200.000 euros en premis entre 40 viatges a Silicon Valley, finançament per als tres projectes guanyadors i 80 beques pel Fórum Impulsa. 

En les seves cinc edicions anteriors s'han creat més de 500 empreses i en l'últim any han participat 600 emprenedors amb 378 projectes.

Una vegada finalitzat el procés de formació i assessorament, els millors de cadascun dels centres viatjaran a Silicon Valley, on se'ls brindarà accés a fòrums de finançament, assessorament i contacte amb inversors.

Els tres millors projectes de tot el país rebran una dotació econòmica per ajudar-los a engegar el seu negoci: 30.000 euros per al primer premi, 20.000 euros per al segon i 10.000 euros per al tercer.

Comparteix