User login

La UAB millora 19 posicions en el rànquing mundial CWUR
Edició/ 20 de July de 2016

La UAB puja de la posició 241 a la 222 en la classificació mundial, segons l'edició de 2016 del rànquing CWUR (Center World University Rankings). El rànquing destaca de la UAB l'ocupabilitat dels estudiants, la qualitat de l'ensenyament, i les sol·licituds internacionals de patents.

La consultora de l'Aràbia Saudita Center World University Rankings (CWUR) ha presentat l'edició de 2016 del rànquing de les millors universitats del món. La UAB ha millorat 19 posicions des de l'última edició, situant-se en la posició 222, i ocupa la segona posició entre les espanyoles, per darrere de la Universitat de Barcelona, ​​a la 122. La Universitat Pompeu Fabra ocupa el lloc 390 i la Universitat Politècnica de Catalunya la posició 474.

El rànquing està liderat per la Universitat de Harvard, seguida per la Universitat de Stanford, el Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de Cambridge i la Universitat d'Oxford, cinc universitats que conserven el lideratge des de l'edició anterior.

El CWUR analitza més de 25.000 institucions d'educació superior i elabora la llista de les mil millors. Per mesurar la posició de cada centre considera vuit indicadors: la qualitat de l'ensenyament, mesurada pel nombre relatiu d'alumnes que han obtingut premis internacionals (25% de la valoració final); l'ocupabilitat, mesurada pel nombre relatiu d'alumnes que actualment ocupen un lloc de direcció en grans companyies (25%); la qualitat del professorat, mesurat pel nombre d'acadèmics que han guanyat grans premis internacionals (25%); el nombre d'articles publicats (5%); el nombre d'articles apareguts en revistes de gran impacte (5%); el nombre d'articles d'investigació més citats (5%); l'impacte internacional, mesurat per l'índex d'impacte h (5%); i, finalment, el nombre de sol·licituds internacionals de patents (5%). El rànquing destaca de la UAB l'ocupabilitat dels estudiants, la qualitat de l'ensenyament, i les sol·licituds internacionals de patents.

Font: web UAB

Comparteix