User login

Devicare patenta la teobromina, un inhibidor únic per a tractaments urològics freqüents
Edició/ 25 de October de 2016

L'Oficina Espanyola de Patents i Marques ha concedit a l'empresa Devicare, la patent per a l'ús de la teobromina i derivats per al tractament i la prevenció de patologies urològiques freqüents relacionades amb el pH urinari com la litiasi renal (pedres al ronyó) i urinària, que afecta més de 2,2 milions de persones a l'Estat espanyol a més de diagnosticar-se 325.000 nous casos cada any segons dades del Ministeri de Sanitat. La litiasi renal i urinària figura a la llista de les malalties cròniques i d'alta prevalença de la UE.

La teobromina, procedent de l'arbre de cacau, és el primer inhibidor de la formació de cristalls d'àcid úric en l'orina. El proper 2017 Devicare l'incorporarà en el seu complement alimentari Lit-Control® pH Up, que està a la venda a les farmàcies d'Espanya des 2016, potenciant així la seva eficàcia.

La companyia fundada per Rosendo Garganta el 2012, ha sigut pionera en desenvolupar un mètode domiciliari per a l'autocontrol de patologies urològiques freqüents (litiasi renal i urinària, infeccions del tracte urinari, bufeta hiperactiva, síndrome de la bufeta dolorosa i calcificació de catèters urinaris) denominat Lit-Control®. Aquest mètode està format pel dispositiu mèdic Lit-Control®; pH Meter i els complements alimentaris Lit-Control; pH Up, Lit-Control® pH Down i Lit-Control® pH Balance. Concretament, el Lit-Control® pH Up, a base de citrat i extractes de plantes, ajuda a mantenir la salut urinària mitjançant l'alcalinització de l'orina (augmenta el pH urinari) i inhibint la cristal·lització de substàncies com l'àcid úric.

La companyia ha iniciat l'extensió internacional de la patent de la teobromina a Europa, els Estats Units, Canadà, Corea del Sud, la Xina, l'Índia, el Japó i Mèxic d'acord amb l'expansió internacional del producte prevista en els propers anys.

"Estem oberts a llicenciar aquesta família de patents perquè companyies biotecnològiques i biofarmacèutiques desenvolupin medicaments basats en la teobromina" comenta Rosendo Garganta. Devicare és la llicenciatària exclusiva de la patent com a responsable de la comercialització de la invenció desenvolupada pel grup de recerca de litiasi renal de la Universitat de les Illes Balears liderat pel Dr. Fèlix Grases. Del 14 al 16 de novembre Devicare presentarà aquesta novetat a la fira Medica a Düsseldorf, el major punt de trobada europeu de les companyies de dispositius mèdics innovadors.

Recentment, Devicare també ha obtingut la patent espanyola del sensor de ions que forma part del dispositiu Lit-Control® pH Meter. En total, la companyia disposa d'una sòlida cartera de 8 famílies de patents. "Constantamente busquem tecnologies disruptives per incorporar al nostre portfoli i així poder abordar necessitats mèdiques no cobertes" comenta Rosendo Garganta.

Font: web PRUAB

Comparteix