User login

Laboratori d'idees amb consumidors per millorar el benestar animal
Edició/ 24 de January de 2020

En el marc del projecte Clearfarm, liderat per la UAB, el Parc de Recerca UAB organitza un taller amb consumidors per conèixer les preocupacions i percepcions que té la societat sobre la qualitat de vida dels animals de les granges. Serà el pròxim 27 de gener, de 10 a 13.30 h, a la Sala Polivalent de l’Edifici Eureka.

El benestar animal s'ha convertit en un aspecte fonamental de la producció ramadera, però la seva avaluació continua sent un repte. El projecte europeu ClearFarm pretén utilitzar la tecnologia de ramaderia de precisió (PLF) per augmentar el benestar animal en tota la cadena de producció de vaques lleteres i porcs. Per això, pretén dissenyar, desenvolupar i validar una plataforma basada en diferents sensors que recollirà dades sobre el benestar dels animals i oferirà la informació a ramaders i consumidors, a través de l’etiquetat de la carn de porc i llet de vaca, per facilitar la seva presa de decisions.

Dins del projecte s’organitzaran diferents tallers amb consumidors, ramaders i experts per conèixer les seves necessitats i preferències. A través de metodologies de design thinking, es volen reunir tots els actors rellevants perquè les seves demandes, idees i sensibilitats estiguin plenament representades, i assegurar que la plataforma tecnològica resultant s’ajusti als usuaris.

El primer taller serà el dia 27 de gener amb consumidors de carn de porc i/o llet de vaca. Els interessats en participar-hi han d’escriure un missatge a suport.labidees@uab.cat.

Font: https://www.uab.cat/web/detall-noticia/laboratori-d-idees-amb-consumidors-per-millorar-el-benestar-animal-1345774818865.html?noticiaid=1345805567603      

TAGS UAB
Comparteix